Skip links
11 начина да подобрите принтера си за по-добра производителност

11 начина да подобрите принтера си за по-добра производителност

Имате ли принтер, който се отказва от вас? Това може да се дължи на факта, че принтерът ви трябва да бъде поправен. Има много начини да подобрите производителността на вашия принтер и да го направите с по -дълъг живот. Статията ще ви покаже как да подобрите принтера си, за да постигнете по -добра производителност. Това е кратък и прост начин за увеличаване на експлоатационния живот на вашата машина и гарантиране, че тя ще работи тогава, когато имате най -голяма нужда.

 1. Почистете принтера и ролките. Когато трябва да почистите принтера, може да се чудите как да го направите, особено ако нямате почистващ разтвор. Първото нещо, което трябва да направите, е да потърсите резервен филтър за вашия принтер. Ще ги намерите в горната или задната част на принтера. Просто трябва да ги развиете и да ги премахнете. Те ще ви помогнат да почистите вътрешността на принтера. След това можете да почистите ролките, както и други метални части вътре в принтера.
 2. Поправете или сменете всички износени части. Когато принтерът остарее, едно от първите неща, които трябва да направите, е да смените всички повредени или износени части. Те включват лента, захранващи устройства, глави, филмови атрибути, матрична глава, лазерни глави, ролки за пренавиване, глави за различни видове тонер, глави за пренавиване за различни размери хартия и други.
 3. Регулирайте подаващото устройство за хартия, основната част на принтера е двигател, но другата част е подаващото устройство за хартия. Това е механизмът, който ви позволява да подавате хартия в или извън принтера. Има три различни вида устройства за подаване на хартия и всеки от тях е проектиран по различен начин и има различни параметри. Тази част е лесна за поправяне, просто вземете отвертка и разхлабете капака на подаващото устройство за хартия. Сега трябва да имате достъп до работните части на принтера.
 4. Съоръжението, което е там, ще се обърне надясно, за да можете да завъртите подаващото устройство за хартия. Изключете принтера и включете подаващото устройство за хартия. Опитайте да го завъртите няколко пъти и ако все още не работи, ще трябва да го поправите. Уверете се, че горната част на това устройство за хартия е винаги отворена. Подаващото устройство никога не трябва да остава затворено през цялото време.
 5. Инсталирайте нови касети, ако имате принтер със стари касети, правите си лоша услуга. Ако принтерът е стар и не сте добавили нови касети, няма да издържи много дълго. Патроните на по -старите машини не са тествани за надеждност, така че ще имате нужда от нов по -рано, отколкото трябва да имате нов патрон, който помага, тъй като машината е далеч по надеждна.
 6. Тези видове принтери по-често се купуват от изпълнители, които ще купуват масови, много разпространени модели и ще могат да получат нова касета всеки път, когато имате нужда от такава. Има много компании, които произвеждат ръководства за ремонт на принтери, които можете да намерите в интернет. Винаги си струва да опитате и да ги използвате, ако можете и ако нямате ръководството, тогава може да бъде много разочароващо да накарате принтера да работи отново.
 7. Изпълнете проверка на дюзите, за да видите дали мастилото е запушено. Обичайно е клиентите да се върнат и да ни кажат, че печатат от няколко дни и че не виждат отпечатана страница и че принтерът остава само в червено. Често това е признак на запушено кладенче с мастило, което подава определен цвят. Това означава, че един или повече от вашите мастилници са блокирани. За да проверите това сами, включете принтера си и прочетете предупреждението към принтера. В ръководството за употреба има указания как да направите това.
 8. Важно е да получите мастилото до пощенската кутия, като затворите дюзата, за да можете да проверите. Погледнете цевта в предната част на устройството. Там трябва да има малко охлаждаща течност. Ако не виждате такива или е доста мазна и на маслена основа, имате проблем с мастилото си добре. За да отворите устройството, натиснете бутона за освобождаване.
 9. Сменете износените части с нови, като гумени подложки и зъбни колела Гумените подложки са гумени петна върху печатащите глави, които помагат да се разпредели напрежението от печата между всяка печатаща глава и шасито. Както можете да очаквате, гумените подложки се износват много бързо и се нуждаят от подмяна, след като са се спукали или са се разхлабили. Ако нямате резервна двойка или ако печатащата ви глава се е повредила поради износване, ще трябва да смените тези компоненти и това е нещо, което ще разгледате в следващия ни съвет.
 10. Използвайте отделни резервоари за мастило за черен и цветен печат. Това е един от най -добрите начини да се гарантира най -високо качество на печат. Обикновено, когато купувате принтер, имате резервоар с цветно мастило и резервоар с черно мастило. Когато купувате втори цветен резервоар за мастило, можете да се възползвате максимално от допълнителния цвят и да произвеждате отпечатъци с по -високо качество.
 11. Уверете се, че на вашия компютър са инсталирани най -новите актуализации на драйвери за оптимална работа. Важно е също така да поддържате принтера актуализиран. Уверете се, че на вашия компютър са инсталирани най -новите актуализации на драйвери за оптимална работа.

В Заключение tonercenter.bg е чудесно място за мастило и касети за вашия принтер. В момента текат някои разпродажби на различни модели, така че си струва да ги проверите! В нашия магазин можете да се насладите на големи спестявания и отлично обслужване на клиенти с първокласни мастила и тонер касети. Пазарувайте при нас сега и изпитайте качеството на продуктите, които предлагаме, те са от най реномираните производители в бранша, което ни прави едни от най -добрите. Ние не само гарантираме достъпност, но и съвместимост с всички водещи марки принтери. Проверете ни сега и се насладете на доставката в същия ден.

Call Now Button