Skip links
2 лесни начина да рециклирате старите си касети и мастилници за принтер

2 лесни начина да рециклирате старите си касети за принтер

Помислете за презареждане на вашите оригинални касети с мастило

Ако имате оригинална марка касета с мастило, която сте използвали само веднъж, има много голям шанс да напълните и използвате повторно тази касета с правилния комплект за презареждане с мастило. Повечето комплекти за презареждане включват бутилка с мастило, спринцовка, винтов инструмент, пластмасови ръкавици и инструкции за презареждане. За да презаредите, ще трябва ръчно да инжектирате подходящото ниво на мастило в касетата. След като капацитетът на касетата е зареден, трябва да можете да я използвате отново и да печатате според очакванията. Уверете се, че комплектът за презареждане, който сте закупили, е предназначен за вашата конкретна серия касети, инструкциите за презареждане и капацитетът на мастилото варират в зависимост от марката и типа на касетата. Inkcartridges.com предлага множество комплекти за презареждане някои от нашите най-популярни касети с мастило, включително комплекти за HP и Canon. Моля, имайте предвид, че касетите с мастило могат да се презареждат само няколко пъти. В крайна сметка качеството на разпечатките ви ще започне да влошава и ще трябва да закупите нова касета с чисто мастило.

Свържете се с производителя на вашия принтер, за да видите дали има въведена програма за рециклиране

Повечето компании предлагат програми за рециклиране на продуктите си, така че си струва да се консултирате с тях, за да видите дали ще вземат вашите стари касети. Например, HP  изпълнява програма за рециклиране, която позволява на потребителите да изпращат своите тонер касети обратно на компанията за рециклиране безплатно.

С толкова много налични екологични опции, рециклирането на вашите принтерни касети може лесно да се превърне в рутина. Обучете другите относно важността и простотата на рециклирането. Като полагаме съвместни усилия за правилно изхвърляне на нашето мастило и тонер, можем да предотвратим попадането на значителен брой касети на сметището и заедно да намалим въглеродния си отпечатък!

Leave a comment

Call Now Button