Skip links
6 хакове за принтери, за които трябва да знаете

6 хакове за принтери, за които трябва да знаете

Ако сте студент, служител в офиса или просто някой, който обича да отпечатва документи за лична употреба, тогава тази публикация в блога е идеална за вас. Може да не знаете, но печатането може да бъде направено много по-евтино от закупуването на касети с мастило и тонер. Ето пет хакове за принтери, които могат да ви помогнат да спестите пари!

  1. Използвайте парче хартия за принтер като заместител за окончателното копие. Един от начините да спестите от хартия за принтер е да използвате заместител за крайното копие. Когато отпечатате нещо, просто поставете парче хартия за принтер върху елемента, който трябва да отпечатате така, че да не излезе, докато не сте готови. Този хак има няколко различни варианта – възможно е да използвате щипка за свързване или дори тиксо. Щипка за свързване с 3 пръстена може да се използва, за да поддържате хартията си в една линия, преди да вземете последния лист хартия за принтер и да го поставите отгоре. След това можете да вземете двете парчета хартия и да ги поставите заедно, за да образувате купчина, преди да използвате щипката, за да ги държите още по-здраво. Самозалепващата лента също може да свърши тази работа. Най-добрата част от този хак е, че е за многократна употреба – използвайте повторно парчето си хартия за принтер толкова дълго, колкото е необходимо, като просто добавите още едно, когато се напълни твърде много.
  2. Поставете реда на страниците в правилния ред. Ако планирате да отпечатате няколко страници, уверете се, че те са в правилния ред така, че да излязат правилно. Поставете всички празни листове хартия върху купчината, преди да ги свържете заедно с щипка за свързване. Това ще гарантира, че документът ви ще излезе точно както искате. Можете също да използвате този трик, за да отпечатате и разрежете части от документа си, така че да заемат само един лист хартия.
  3. Използвайте гумени ленти, за да закрепите страниците си заедно, когато печатате. Този трик е идеален, ако трябва да отпечатате голям документ и не искате той да заема твърде много място. Гумените ленти могат да бъдат идеалното решение, когато става въпрос за този проблем. Просто обиколете хартията с ластик или две и тогава документът ви няма да се разпадне, когато не го използвате.
  4. Печатайте от двете страни на хартията за по-малко разходи и повече копия. Печатът от двете страни на хартията може да направи това, защото това ще намали разходите за работа на принтера. Ако мастилото за вашия принтер свърши, можете да го спестите, като печатате двустранно, защото ще използва по-малко мастило. Печатът от двете страни също спестява хартия, което е добре за околната среда.
  5. Съхранявайте принтера си далеч от влага, топлина и прах, за да избегнете повреда или неизправност. Важно е винаги да съхранявате вашия принтер на сухо и хладно място. Топлината може да причини повреда на касетите с мастило и други чувствителни части на принтера. Също така е важно да не съхранявате принтера си близо до всякакъв вид прах или косми от домашни любимци, защото това може да повлияе на работата на машината или да запуши части като лагери и вентилатори. Ако не сте сигурни дали нуждите ви от поддръжка са спешни, продължете да го проверявате всеки месец.
  6. Осигурете изтичане или изсъхване на касетата на принтера. Не искате да рискувате касетата на принтера да изтече или да изсъхне, така че ако се движите, извадете касетите си с мастило от принтера. Съхранявайте в запечатана чанта и се опитайте да не я излагате твърде много по време на транспортиране.

В заключение, печатането може да бъде болка. Скъпо е и често отнема твърде много време, когато бихте могли да правите нещо друго. Но печатът не трябва да струва много пари или да отнема целия ви ден! Ако искате да спестите малко пари от касети с мастило и тонер, прочетете тази публикация в блога за хаковете на принтера, които ще ви помогнат да намалите разходите, като същевременно ви дават висококачествени разпечатки. Уведомете ни дали тези съвети са помогнали да направим печата по-достъпен!

В Тонер център можете да се насладите на страхотни спестявания и незабравими изживявания за клиентите на първокласни мастила и тонер касети. Пазарувайте с нас сега и усетете разликата с нашите продукти, които предлагаме. Tonercenter.bg е един от най-добрите. Ние гарантираме не само достъпност, но и съвместимост с всички водещи марки принтери. Разгледайте ни сайта и се насладете на доставка за същия или следващия работен ден.

Call Now Button