Skip links
6 съвета за избягване на хабене на мастило на принтера

6 съвета за избягване на хабене на мастило на принтера

Всички знаем колко скъпо може да бъде мастилото за принтера. Но знаете ли, че обикновеният човек може да спести много пари, само като използва по-малко принтерите си? Има много начини да намалите печатането и тази публикация в блога ще ви даде някои полезни съвети, за да избегнете загубата на мастило за принтер.

1. Печатайте черно-бяло вместо цветно, когато е възможно. Опитайте да печатате черно -бяло, когато е възможно, за да спестите разходи за мастило. Можете също така да си купите касети с мастило с пигменти с висока плътност, а не мастила на базата на багрила. Това е малко по-скъпо, тъй като пигментните частици се свързват по-добре с хартията и те не избледняват с течение на времето, както правят мастилата на базата на багрила. Но аргументът е, че ако печатате много документи, може да си заслужава в дългосрочен план.

2. Използвайте по -малко мастило, като намалите размера на шрифта и използвате по -светъл цвят на фона Това, че вашият принтер може да изведе повече страници, не означава, че трябва да отпечатате повече, отколкото ви е необходимо. Изкушаващо е да увеличите броя на страниците, които принтерът ви отпечатва, но препоръчителният брой страници на принтера всъщност е добра сума. Принтерът ще стане по -бърз и по-точен, когато се напълни с мастило. По-голямата хартия също може да увеличи разходите ви за печат, така че опитайте да използвате по -малък размер хартия, като А3 (или половината от размера на стандартната хартия А4).

3. Опитайте се да използвате матова хартия за печат вместо лъскава или лъскава хартия. Избягвайте хартия, върху която има блясък или друга украса. Добър начин да намалите използването на мастило за принтер е да намалите количеството информация, която отпечатвате от уебсайта, който посещавате. По -голямата част от времето ви се изразходва за превъртане надолу по страницата ви, за да прочетете за офертата.

4. Почиствайте редовно вътрешността на принтера си с прахосмукачка, за да отстраните праха, който може да се е натрупал вътре (не използвайте вода). За да премахнете праха, който може да се е натрупал вътре се опитайте да използвате многофункционален принтер за по-малко използване на мастило и да избягвате да харчите пари за мастило за по-малко използване на мастило и да избягвате да харчите пари за мастило. Използвайте екологично чисти мастила, които са по-евтини от обикновените мастила за принтери.

5. Помислете за закупуване на нов принтер, когато е време за надстройка, ако откриете, че използвате твърде много мастило. Преди да купите нов мастилено-струен принтер, трябва да потърсите тези признаци, които показват умиращ принтер. Ако искате да закупите нов принтер за домашния си офис и да спестите пари за мастило, продължете да четете, за да научите повече за спестяването на пари за мастило за принтер. Някои принтери за малки домашни офиси може да имат резервна касета, която да се използва, ако касетата ви се изтощи. Това е нещо добро, защото може да успеете да отпечатате големи количества документи, без да нарушавате бюджета си.

6. Намалете консумацията на мастило, друг съвет, който можете да използвате, е да отпечатате само страници, които трябва да отпечатате. Също така можете да изпращате документи чрез скенера, така че да отпечатвате само страниците, от които се нуждаете. Можете също така да разпечатате няколко копия от документи на обикновена хартия, за да не преминете през тонове мастило за принтер.

В заключение tonercenter.bg в град Пловдив е чудесно място за мастило и касети за вашия принтер. В момента текат някои големи разпродажби на съвременни модели, тонери и мастила така, че си струва да ги проверите! В магазина можете да се насладите на големи икономии и отлично обслужване на клиенти на първокласни мастила и тонери. Магазинът ни е един от най-добрите. Ние не само гарантираме достъпност, но и съвместимост с всички водещи марки принтери. Проверете ни сега и се радвайте на нашата експресна доставка на същия ден.

 

Call Now Button