Skip links

Добре ли е да рециклирате използваните мастилени касети?

Как и защо вашият малък бизнес трябва да рециклира касети с мастило? Ако печатате в малкия си бизнес, вероятно имате стари мастилени касети. В някои случаи може да успеете да презаредите тези касети един или два пъти, за да извлечете максимума от тях. Но пълненето на касетата може да има отрицателно въздействие върху качеството на печат.

За щастие има и друг вариант. Независимо дали решите да презаредите старите си касети с мастило, можете (и трябва) да ги рециклирате също. Има няколко начина да продължите. Има и няколко потенциални ползи за вашия бизнес. Прочетете, за да разберете повече за това как и защо трябва да рециклирате всички онези стари касети с мастило на бюрото си.

1.Предимства на рециклирането на касетите с мастило

2.Събирам пари В някои случаи можете да получите пари в замяна на вашите стари касети с мастило. Сайтовете за рециклиране ви позволяват да изпращате собствена касета и да извършвате плащания в края на всеки месец въз основа на изпратените от вас артикули. Тези малки вноски могат да имат голямо значение за вашия бизнес с течение на времето, особено ако отпечатвате големи обеми и сте склонни да преминавате през много касети.

3. Дарете за благотворителна организация Освен това има определени услуги, които можете да използвате, за да дарите приходите от вашите усилия за рециклиране на благотворителни организации. Например има центрове за рециклиране, които ви позволяват да изпращате старите си касети, тонер и дори стари мобилни телефони в замяна на благотворителни дарения на различни организации. Можете също да използвате програмата за набиране на средства за по-големи събития или покупки на офис. Тази програма е предназначена главно за по-големи дарения на касети с мастило и други консумативи.

4.Намалени разходи с течение на времето, производството на касети с мастило изисква много материали и енергия. Но е необходимо много по-малко, когато производителите имат достъп до стари касети, които могат да рециклират в нови касети. Това означава, че рециклирането може да има икономически ползи за компаниите, които произвеждат касети с мастило.

И когато тези компании са в състояние да спестят от производството, част от тези спестявания могат да бъдат прехвърлени на потребителя. Така че, ако вашата компания редовно купува касети с мастило, това означава, че е възможно да спестите от собствените си покупки с течение на времето или поне да не видите разходите да се увеличават толкова бързо, колкото иначе.

5.Помогнете на околната среда и разбира се, рециклирането на касетите с мастило има няколко ползи за околната среда. Това води до по-малко отпадъци, по-малко вредни материали на сметищата, по-малко енергия, използвана за производство на нови материали за патрони и други. Тези неща може да не окажат огромно влияние върху вашия бизнес веднага.

Но въз основа на това колко често вашата компания преминава през мастилените касети, въздействието може да бъде доста значително. В допълнение към реалното въздействие върху околната среда, рециклирането на неща като касети с мастило може да окаже влияние и върху морала на служителите и репутацията на вашата компания сред потребителите. Как да рециклирате касетите с мастило, ако не изберете да рециклирате вашите мастилници, използвайки някой от изброените по-горе методи, все пак можете да ги рециклирате от производител.

Компании като HP ще приемат старите ви мастилници в някои търговски обекти в чужбина или дори по пощата. За да се възползвате от тези програми, консултирайте се с производителя на вашия принтер и касети с мастило за конкретните стъпки, които трябва да предприемете. Можете също да намерите конкретни инструкции в кутията, където се намира вашата касета. Но като цяло трябва да сте готови да занесете патроните си на търговец или да ги изпратите по куриер.

Call Now Button