Skip links
Оригинална или съвместима тонер касета

Генеричен съвместим тонер срещу истински тонери: Какво е по-добро?

Неговото изпитание с огън знаете. Подобно е на гладиаторските битки в древна Гърция. Ако излезете да се люлеете след всички страдания, значи сте опитен собственик на принтер, но ако продължавате да бъдете бити, тогава може и да забравите за финансовата слава. Опитните собственици на принтери знаят как дебатът за генеричния тонер срещу истинския тонер ще се развие в главите им. Те знаят как производителите на оригинално оборудване (OEM) продават принтери на изхвърлени цени и реализират печалбите си, като карат клиента да купува OEM тонер касети на безумни цени.

Преди да купите този чисто нов лазерен принтер, вероятно никога не сте се отнасяли толкова сериозно към хората, които се оплакват от цената на тонер касетите. Вероятно дори сте ги виждали като евтини, които хленчат за нещо. Сега знаете по-добре. Знаете как тонер касетите могат да се окажат дори по-скъпи от касетите с мастило. Знаете какво означава това, защото знаете, че грам по грам мастилото всъщност е по-скъпо от тази бутилка шампанско от висок клас, която сте спестявали за специален повод. Знаете всички тези неща, точно затова искате да разгледате перспективата за използване на общи тонер касети.

Точно затова искате да получите отговор на въпроса за генеричния тонер срещу истинския тонер. Е, в Тонер център Пловдив ние сме тук, за да направим точно това за вас. Преди да се потопим в генеричния тонер срещу оригиналния тонер, нека разберем какво представляват генеричните касети. Какво представляват общите тонер касети? Общи тонери срещу оригинални тонери OEM тонер касетите се произвеждат от компанията, която произвежда принтерите, в които се вписват, докато генеричните тонер касети са тонер касети, които производителите на трети страни правят за маркови принтери.

Общите тонер касети всъщност са касети, които са съвместими с марката принтер, която използвате. С други думи, те са алтернативи, които можете да изберете. Можем да чуем как питате дали общите тонер касети и преработените или презаредени тонер касети са еднакви в главата ви. За да отговорите на вашия незададен въпрос, не, те не са. Преработената тонер касета е основно рециклирана форма на касетата, която потребителите са изпразнили по-рано. Презаредената тонер касета е основно същата тонер касета, която сте изпразнили, напълнена отново с тонер.

Общи тонер касети, произведени пресни и не съдържат рециклирани части. Ето защо те се считат за по-качествени от преработените или презаредени тонер касети. Общите тонер касети са мили по-добри от преработените или презаредени тонер касети. Големият въпрос обаче е какво печели в битката за генеричен тонер срещу истински тонери. За да отговорим на този въпрос, ние ще подходим както към генеричния тонер, така и към оригиналния тонер, един по един от обектива на плюсовете и минусите. Генеричен тонер срещу истински тонери:

Къде генериците печелят генерична тонер касета? Най-голямата и най-важната причина, поради която спорът за генеричен тонер срещу истински тонери дори се появява, е цената. Хората започват да обмислят общи тонер касети, защото се притесняват, че постоянната смяна на тонер касетите ще доведе до драстичен удар върху финансите им. Не е тайна в света, че генеричните тонер касети всъщност са по-евтини от оригиналните тонер касети. Ключовият въпрос тук обаче е защо.

Както бе споменато по-горе, производителите на принтери продават своите принтери с огромни загуби, защото смятат, че ще компенсират загубата, когато потребителят трябва да купува касети отново и отново. Така че, когато купувате оригинални тонер касети, по същество плащате за принтера, който сте закупили по-рано и за касетите, както и за печалбите на производителите. Разходите за оригинални тонер касети нямат нищо общо с себестойността или дори с показателите за търсене и предлагане.

От друга страна, общите тонер касети не страдат от това пристрастие. Трети производители на генерични тонер касети оценяват своите касети по начин, по който разходите им се покриват и те правят леки печалби. Тази малка разлика означава, че в крайна сметка можете да спестите до 70 процента, като закупите общи съвместими тонер касети. Обмислете факта, че не става въпрос само за цената на една оригинална тонер касета. Вместо това става въпрос за всички касети, които някога ще купите. Това означава, че спестяванията ви се увеличават значително за няколко години.

Генеричен тонер срещу истински тонери: Как Genuines побеждават генеричните продукти? Оригинална тонер касета е основната арена, където оригиналните тонер касети печелят дебата за генеричния тонер срещу истинския тонер, е тази за качеството. Оригиналните тонер касети са проектирани от производителите, имайки предвид не само конкретния модел принтер, но и конкретната хартия, която се използва. Това означава, че оригиналните тонер касети са усъвършенствани, за да се впишат добре както в принтера, така и в хартията.

Ефектът от тази разлика се вижда най-добре, когато става въпрос за висококачествени отпечатъци. Най-добрият пример за това са изображения или фотографии. Що се отнася до генеричния тонер спрямо оригиналния тонер, ще откриете, че истинският тонер почти винаги осигурява по-добро качество и яснота по отношение на изображенията. Освен това не става въпрос само за качеството на изображенията, но и за тяхната трайност. Изображенията, отпечатани с оригинални тонер касети, са склонни да запазват своята цялост за по-дълъг период от изображенията, отпечатани с общи тонер касети.

Това е положението от най-дълго време, когато става въпрос за дебат за генеричен тонер срещу истински тонери за най-дълго време. Сега обаче ситуацията се променя леко, тъй като производителите на генерични тонери също започнаха да подкрепят своите продукти. Сега всъщност има разпознаваеми марки генерични тонер касети, точно както има марки оригинални тонер касети. Производители на трети страни маркират своите общи патрони, защото са уверени в тяхното представяне. Заедно с марката, тези производители дори предоставят 100 процента гаранции и възстановяване на пари.

Всъщност, тонер касетите, които ние от Тонер център Пловдив продаваме, също са маркови и идват със 100% възстановяване през целия им живот. Всичко това означава, че стандартът за качество се е повишил и за общите тонер касети. Общите съвместими тонер касети винаги са били подходящи за оригинални тонер касети, що се отнася до отпечатването на текст, но сега те са се превърнали в мач за оригинални тонер касети дори по отношение на печата на изображения. Дали използването на общи касети с принтер ще причини проблеми?

Поради заплахата, която генеричните тонер касети представляват за маржовете на печалба на OEM, има много слухове и митове, предназначени да изглеждат зле. Идеята е просто да накарате потребителя, т.е. да избирате оригинални касети всеки път, когато обмисляте дебата за генеричен тонер срещу истински тонери. Нека да се справим с някои от тях, за да завършим това парче. Анулиране на гаранция на най-често срещаният мит относно общите тонер касети е, че тяхната употреба ще доведе до невалидност на гаранцията за принтера. В този мит няма никаква истина.

Законите забраняват на всяка компания да се освободи от предоставената гаранция, ако препоръчителните консумативи не се използват, освен ако тези консумативи не повредят принтера. Повреда на принтера това ни води до следващия мит, че общите съвместими тонер касети ще повредят принтерите. Този мит е резултат от времето, когато съвместими касети на трети страни не са били с високо качество. Този мит също е резултат от неправилно функциониране на пълнените касети, защото това се случва доста често. Не бива обаче да позволявате на тези митове да ви възпират да обмисляте общ тонер срещу истински тонери и да избирате първия. Всичко, което трябва да направите, е да купувате от надежден продавач като Тонер център Пловдив и всичко е готово.

Call Now Button