Skip links

HP се опитва да блокира съвместимите мастистилени касети?

Изглежда, че HP пусна фърмуер за своите мастилено-струйни принтери, който предотвратява използването на резервни касети, които не са произведени от доставчика. Прочетете, за да разберете повече. Днес мастиленоструйните принтери са сравнително евтини, но разходите за подмяна на касетите могат да направят дупка в портфейла ви.

Понякога официалните резервни касети струват колкото самия принтер. Ето защо касетите на трети страни се превърнаха в доходоносен бизнес. Качеството на печат на неофициалните касети не може да бъде гарантирано, но поне те не струват твърде скъпо. Но доставчиците на принтери правят много пари с консумативи за принтери и тези касети на трети страни са трън в крака им. Изглежда HP е взел нещата в ръце.

HP пусна актуализация на фърмуера за част от семейството си Officejet Pro. По това време компанията за зареждане на Inkjet411 заяви, че фърмуерът (версия, завършваща с R1547A) ще заключи някои видове касети на трети страни. По това време той отбеляза, че фърмуерът ще повлияе на следните принтери: HP OfficeJet Pro 8610, 8615, 8620, 8625, 8630.

Едва този месец потокът от потребители на мастиленоструйни принтери на HP започна да съобщава, че получават съобщения за грешка като „Една или повече касети липсват или са повредени“, когато използват неофициални касети. Имаше дискусии, по време на които HP предварително програмираше датата на отказ на касети, които не са HP, в своя принтер, което доставчикът би признал, че е направил проба. HP принтери работят с презаредени или преработени касети с оригинален защитен чип на HP, други касети може да не работят.

В много случаи тази функция е инсталирана в принтера на HP и в някои случаи е внедрена като част от актуализацията на фърмуера на принтера. Това не е свързано с скорошна актуализация на фърмуера, в повечето случаи принтерът се доставя с този фърмуер.

Принтерите на HP са проектирани да работят както с презаредени, така и с преработени касети, които използват оригинални чипове на HP, а принтерите на HP не използват технология, която да им пречи да бъдат използвани. “Това засяга само касети, които са съвместими с печатащите касети OfficeJet, OfficeJet Pro и OfficeJet Pro X с чип за сигурност, който не е на HP, с продуктови номера HP 934/935, 950/951 и 970/971.

Засегнатите клиенти се насърчават да се свържат с продавача на мастилените касети, за да определят дали техните касети използват чип за сигурност, който не е на HP. Оригиналните касети с мастило на HP (продуктови номера 934/935, 950/951 и 970/971) винаги включват HP Original чип за сигурност.

Call Now Button