Skip links

HP търси иновация, за до увеличи своя пазарен дял в сектора на принтерите

Сравнявайки стратегията си със стратегийте на други големи компании, HP казва, че новите й функции в определен сегмент от пазара на принтери ще нарушат и без това зрелата индустрия. Зрелият пазар за принтери остави HP с намаляващи приходи в този сектор, но гигантът от Силициевата долина вярва, че може да направи иновации, за да спечели пазарен дял.

Компанията представи нова линия мултифункционални принтери (МФУ) и услуги, принтерите са модели A3, индустриален сегмент, в който има място за HP да спечели място. Широката линия принтери на HP “революционизира” пазара с нови функции, невиждани досега при модели A3, които се използват за отпечатване или копиране на неща на 11 х 17-инчови хартиени листове.

HP “всъщност се опитва да направи за копирното пространство това, което Тесла направи за автомобили”, казват от ръководството, вицепрезидент на HP, в ZDNet. Това означава въвеждане на иновации, които са не само „технология за технология“, но отговарят на нуждите на клиентите. В случая с принтери A3 това означава да се обърне внимание на проблемите със сигурността, да се направи цветът по-достъпен и да се добави технология за откриване, за да се отговори на нуждите от поддръжка.

Вътрешните оценки на HP на пазара на принтери или копирни машини обясняват защо HP прави иновации в тази област: пазарът на 120 милиарда долара е разделен между продажбите на A3 и A4, а HP вече е завоювал около една трета от пазара на A4. Досега обаче той е спечелил само 3% от продажбите на A3.

„Просто нямахме подходящите съставки, за да направим това, което направихме на пазара А4“, каза вицепрезидентът. “Смятаме, че вече разполагаме с всички съставки, но също така и с рецептата, която да го направи възможност за HP и нейните партньори.” Ето защо HP пуска три МФУ Page Wide и 13 МФУ LaserJet A3, които ще бъдат налични през следващата година. Моделите Page Wide и LaserJet Enterprise ще бъдат оборудвани с функции за защита на HP, които вече са на принтери A4, като Sure Start, Run-time Decuction Detection и Whitellist.

Устройствата на HP PageWide Pro се доставят със сигурно зареждане и проверка на целостта на фърмуера. Всички нови устройства HP PageWide и LaserJet могат да се използват с HP Security Services и семейството JetAdvantage. Новите принтери A3, каза Маруги, са не само толкова безопасни, колкото устройствата A4, но също толкова безопасни, колкото и всяко друго компютърно устройство.

HP също така разполага със своите Smart Device Services (SDS), набор от облачно базирани инструменти и базирани на устройства възможности за откриване, предназначени да помогнат на партньорите за дистрибуция да намалят разходите за поддръжка, като например изпращане на техник за проверка на принтер. Новите услуги са интегрирани с инструменти на трети страни за наблюдение и управление на често използвани устройства и услуги.

Call Now Button