Skip links
Инсталиране на две черни касети с мастило в принтер: Кратко ръководство

Инсталиране на две черни касети с мастило в принтер: Кратко ръководство

Могат ли да се инсталират две черни касети с мастило в един принтер? – Ще започнем да го обсъждаме в нашето въведение. Е, само ако принтерът използва черно мастило от два различни типа, тогава могат да се инсталират две черни касети с мастило за принтер. Ако обмисляте да опитате да инсталирате една черна касета с мастило за принтер в слот за цветна касета, тогава принтерът няма да функционира и има вероятност да причини потенциална повреда на принтерната машина.

Има някои фото мастиленоструйни принтери, които изискват две черни касети с мастило за принтер за отпечатване на текст и по-дефинирани черни нюанси в снимки. Такива принтери включват Canon PIXMA TS5020, Canon PIXMA MX922 и т.н., където трябва да инсталирате две различни касети с черно мастило за принтер. Например, Canon PIXMA TS5020 използва касети с черно мастило PGI-270 за подобряване на черното в снимките, които ще бъдат отпечатани.

От друга страна, в Canon PIXMA MX922 двата резервоара с черно мастило служат за различни цели, които се използват допълнително при различни видове печат. По-големият резервоар за черно мастило съдържа пигментното мастило, използвано за отпечатване на документи върху избрана обикновена хартия, за да подпомогне едностранния печат, и документът се вижда отпечатан с черен текст.

По-малкият резервоар за мастило съдържа мастило на базата на багрило, което се използва за отпечатване на снимки и извършване на двустранен или двустранен печат върху различни типове хартия като пликове, фотохартия и етикети. По-малкото черно мастило се използва за отпечатване на конкретни уеб страници и PDF файлове, съдържащи кодиране за използване на цветно мастило, дори и при избрана опция само за черно или сиво.

Така, когато по-малкият резервоар за черно мастило е на изчерпване и по-големият резервоар за черно мастило не може да се използва на място, освен ако текстът в документа не е маркиран, тогава той трябва да бъде променен на изцяло черен текст. Ако по-големият резервоар за черно мастило е на изчерпване, но отпечатването трябва да е завършено, тогава маркирането на текста в документ и промяната на целия текст в друг цвят, но не черен, ще помогне при използването на по-малкия резервоар за черно мастило и други резервоари за цветно мастило за създаване на текста на страницата.

Принтерите, работещи с две различни черни касети, имат определени слотове за касети за всяка касета. Трябва да се уверите, че инсталирате правилния номер на касетата в специалния подходящ слот за касета.

Защо принтерът използва две черни касети с мастило?

И така, все още ли се чудите защо вашият принтер използва 2 черни касети с мастило за принтер и само по 1 от всеки цвят? Добре, поддържащата причина е проста. Например в повечето принтери на Canon голямото черно съдържа пигментно мастило за създаване на много ясен текст. От друга страна, по-малкото черно съдържа мастило на базата на багрило за отпечатване на изображения и снимки.

Така че, използвайки 2 черни касети, принтерът може да печата ясен, тъмен текст. Когато превключите към режим на картина, тогава се използва по-малко мастило на основата на багрило за създаване на снимки с най-високо качество. Черното мастило се разделя на два вида, които включват багрилно мастило и пигментно мастило;

Боядисващо мастило (BK) и пигментно мастило (PGBK). Различни типове багрилни мастила обикновено се използват за отпечатване на снимки, графики и илюстрации. От друга страна пигментните мастила са за текстове. Обикновено резервоарите за мастило са необходими, ако някой от тях се повреди. Багрилните мастила обикновено се използват за текстови документи като източник на топлина.

Мастилата на базата на пигменти и багрила в касетите с мастило за черни принтери помагат при отпечатване на текстове и снимки върху различни хартии, като обикновена хартия, фотохартия, пликове и др. Две касети с черно мастило се използват в принтера за специфични цели. Но бъдете внимателни, докато инсталирате касетите с мастило на принтера, за да може цялата настройка да функционира с максимална ефективност.

Call Now Button