Skip links
Инструкции за зареждане на мастилена касета с мастило на Canon Pixma

Инструкции за зареждане на мастилена касета с мастило на Canon Pixma

Принтерите на Canon Pixma използват индивидуални касети с мастило за всеки от четири до шест цвята. Касетите имат малък микрочип, който ще трябва да бъде нулиран, когато ги пълните отново, така че ще ви трябва устройство за нулиране на чипове, което можете да закупите онлайн. Зареждането на касети с мастило може да не се получи удачно, така че постелете вестници, найлони или парцали, преди да започнете да избягвате да разливате мастило по целия си работен плот!.

1.Извадете стопера върху празната касета.

1.1.Извадете етикета от горната част на празната касета. Искате да извадите кръглата пластмасова запушалка. Тук се инжектира мастилото.

2.Закрепете оранжевата капачка на касетата

2.1Поставете оранжевата пластмасова капачка на касетата в долната част на касетата и я закрепете с гумени ленти. Пластмасовата капачка се доставя с патрона, когато сте я купили. Ако сте го загубили или сте го изхвърлили, използвайте парче картон. Това предпазва мастилото да не изтича от дъното, докато пълните.

3.Уголемете дупката в горната част на касетата.

3.1.Увеличете малкия отвор в пластмасовата запушалка в горната част на касетата, като използвате инструмента за уголемяване, който се доставя с вашия комплект. Ако няма шиш или пробивен  инструмент, загрейте малък винт със запалка и го завийте в запушалката. Използвайте клещи, за да издърпате винта и запушалката ще излезе с него.

4.Напълнете спринцовката с мастило.

4.1.Напълнете предоставената спринцовка с мастило, следвайки инструкциите на производителя на комплекта. Някои комплекти включват предварително напълнена спринцовка за вас.

5.Напълнете касетата с помощта на спринцовката

5.1.Поставете мастило в касетата, като използвате спринцовката за повторно пълнене в отвора, който току-що сте увеличили или създали.

6.Оставете излишното мастило да изтече.

6.1.Извадете пластмасовия капак от долната част на касетата и оставете излишното мастило да изтича.

7.Сменете пластмасовия стопер

7.1.Заменете пластмасовата запушалка с пластмасовия край на буталото на спринцовката, ако сте я извадили по-рано. Извадете буталото от спринцовката и поставете малкия пластмасов край в отвора в горната част на патрона. Извадете буталото от малкия пластмасов край, като внимавате пластмасата да остане в отвора на касетата.

8.Поставете касетата в устройството за нулиране на чипове

8.1.Поставете касетата в устройството за нулиране на чипа и изчакайте да мига или да издава сигнал, в зависимост от модела. Касетата е готова за поставяне и използване във вашия принтер.

 

Инструменти и материали които ще Ви трябват:

  • Комплект за пълнене с мастило
  • Устройство за нулиране на чипове
  • Парцали или вестник
  • Пластмасова капачка на касетата
  • Гумени ленти
  • Картон (по избор)
  • Малък винт (по избор)
  • Запалка (по избор)
  • Клещи (незадължително)
  • Малка спринцовка (по избор)

 

Call Now Button