Skip links

Как да изберем достъпен принтер с мастилените глави?

Сега повечето хора знаят, че не само цената на принтера трябва да гледате, когато купувате икономичен принтер. След като печатате с него една година, ще установите, че общата цена на закупените от Вас касети за принтер е надвишила цената на вашия принтер. В повечето случаи не отнема много време, преди да сте похарчили 100 лева за мастило за принтер, за който сте платили само 50 лева.

Известно е, че производителите на принтери, продават своите принтери на ниска цена, защото очакват да спечелят пари от мастило и продажби на тонер. Какво прави принтера печеливш? Кратък отговор: цената на страница на вашия принтер. Но първо, нека разгледаме други неща, които също могат да повлияят на разходите за работа на вашия принтер.

Разработваме на цена на страница, както и кога. Цена на принтера. По-рано казахме, че цената на принтера не е единственият фактор, който трябва да се има предвид при закупуването на принтер. Това може да не е единственото съображение, но със сигурност трябва да се помисли. Цената на принтера обикновено се увеличава с броя на функциите на принтера. Ако сте домашен потребител, шансовете са, че не се нуждаете от висока скорост и висока производителност на професионален принтер.

Ако печатате в големи обеми, има по-смисъл да отделите малко повече за принтер, който може да побере натоварването Ви. В крайна сметка се съсредоточете върху машина, която предлага необходимата функционалност, независимо от първоначалната цена на принтера. След като предварително сте избрали списък с принтери въз основа на тяхната функционалност, можете да преминете към следващия елемент, който е ефективността на мастилото.

Ефективност на мастилото (цена на страница). Цената (себестойност) на страница на вашия принтер е най-важният фактор, който трябва да се вземе предвид при определяне на истинската цена на вашия принтер и неговата ефективност. Различните касети с мастило са предназначени за отпечатване на редица страници, преди да се наложи подмяна.

Броят страници, които една касета може да отпечата, се нарича негова производителност. За да получите цената на страница, просто разделете цената на касетата на нейната производителност на страницата.

Ето пример: за да получим цената на страница на Canon PGI-570XL, ние вземаме цената му (50 лева) и го разделяме на 500 страници, което е доходността на страниците на Canon PGI-570XL. Вашата цена на страница ще бъде или 10 стотинки на страница. В идеалния случай, колкото по-ниски са разходите ви за страница, толкова по-ефективен е вашият принтер с мастило. Колкото по-добро е мастилото, толкова по-икономичен е вашият принтер.

Цената на принтера и цената на страница са двата най-важни фактора при закупуване на принтер. Има обаче няколко други фактора, които трябва да имате предвид, тъй като те също могат да окажат значително влияние върху общите оперативни разходи на вашия принтер. Размер на патрона Касетите с мастило обикновено се предлагат в стандартни и с голям добив (XL) размери. Основната разлика е, че касетите с висок добив могат да отпечатват около два пъти повече страници от стандартните касети, така че са малко по-скъпи.

Когато печатате редовно, закупуването на мастилена касета, която произвежда няколкостотин допълнителни страници между подмените, може да ви спести много пари, дори ако високоефективната касета струва няколко долара повече. Популярните XL касети с висок добив са идеалният пример за тази динамика, плащате малко повече на касета, но получавате много повече печат. Когато избирате нов принтер, изборът на принтер, който се комбинира с ефективна касета, може да ви спести време и пари. Някои принтери дори имат XXL касети, които отпечатват още повече страници.

Знанието кои принтери предлагат тази опция може да бъде полезно, ако трябва да се справите с големи обеми на печат. Съвместим Повечето маркови касети не са евтини. Днес има няколко опции, предлагани от няколко търговци на дребно. Консумативите на трети страни под формата на съвместими, преработени касети с мастило позволяват на клиентите да намалят разходите си за печат с до 50% или повече.

Обновените касети използват рециклирани компоненти, всеки от които се проверява индивидуално и презарежда, като се използват същите контроли за качество като производителите на марката. Съвместимите касети са създадени от нулата, за да се придържат към същите стандарти, но за много по-малко пари.

Когато купувате нов принтер, проверете още веднъж, че можете да намерите евтини съвместими касети, които отговарят на вашия модел, при реномиран търговец. Месечно таксуване Всеки принтер е придружен от бележка за броя страници, които може разумно да отпечата на месец. Тази оценка на броя страници на месец е особено важна за компаниите, които избират принтер за работно натоварване.

Call Now Button