Skip links

Как да изберем какъв принтер да си купим?

Независимо дали искате да печатате редовно или от време на време, текстови документи или по-скоро снимки,  има принтер, който ще улесни живота ви. Първият въпрос, който трябва да зададете, ще бъде:  Трябва ли да отпечатвам често или от време на време?

В зависимост от вашия отговор,  по-долу ще откриете как да изберете своя принтер и по-точно кой ще е най-подходящ за вашите навици за печат .

принтер

Как да избера принтер, ако печатам много?

Използвате ли вашия принтер редовно и търсите ли принтер, способен да се справи бързо с големи количества печат? Лазерната технология ще бъде идеална за вас!

Какво е лазерен принтер?

Лазерната технология се състои в използването на специфична светлина. Той ще бъде изпратен до печатащия барабан за зареждане на желаните зони чрез електростатичен процес. След това мастило на прах, наречено „ тонер “,  ще бъде отложено върху тези подготвени зони. И ще се прехвърля директно от барабана на хартията.

Накрая, процес, направен от топлина и натиск, ще фиксира тонера върху хартията.

Защо да изберете това решение?

Лазерните принтери имат много предимства и малко недостатъци за хората. Наистина, като използвате лазерен принтер, можете да се възползвате преди всичко от висока скорост на печат.

Но също така направете значителни спестявания от потреблението на мастило. Тъй като тонерите, въпреки че са по-скъпи от мастиленоструйните касети за закупуване, имат по-дълъг живот.

За да научите повече за спецификата на лазерните принтери, открийте  разликата между лазерен и мастиленоструен принтер.

От друга страна, ако вашият приоритет е качеството на конкретни разпечатки,  мастиленоструйният принтер  ще се доближи до вашите очаквания.

принтер

Как да избера принтер, ако отпечатвам предимно снимки?

Търсите ли принтер, който ще ви позволи да произвеждате висококачествени снимки или цветни разпечатки? Тогава ще ви бъде от полза да се обърнете към мастиленоструен принтер.

Тези различни модели принтери са напълно подходящи за хора, които печатат малко, но предпочитат качеството на печат. Мастиленоструйният принтер, принтер на много ниска цена за висококачествен печат.

Защо да изберете това решение?

Мастиленоструйните принтери използват напълно различна технология за печат от лазерните принтери. Принципът на тази технология се основава на проектирането на малки капчици мастило директно върху хартията.

Наистина в печатащата глава на принтера има хиляди малки дюзи. Тяхната роля е да кипнат мастилото, за да се разшири. Впоследствие хиляди капчици ще бъдат изхвърлени от дюзите върху хартията. Времето на тази стъпка трябва да бъде перфектно, за да създадете текста и изображенията директно на хартия.

Предимства и недостатъци на това решение

Мастиленоструйните принтери са най-разпространени в страната. Следователно има богат избор от принтери, използващи тази технология. Те представляват много достъпна покупна цена и позволяват високо качество на печат, особено при печат на снимки.

От друга страна, цената на касетите с мастило остава висока. В допълнение, тези принтери изискват познаване на правилните рефлекси, за да се избегне например изсъхването на течно мастило.

Ако искате също да намерите  сравнение на мастиленоструйни принтери , намерете на клубния уебсайт пълно описание  как да изберете мастиленоструен принтер  според вашите нужди.

принтер

Какъв принтер да купя, ако преди всичко искам да спестя пари?

Ако основната ви цел е да спестите от консумацията на касети, има много съвети, които да ви помогнат да го направите.

Открийте нашите 6 съвета за спестяване на Вашите касети с мастило. Въпреки че най-ефективното остава, все пак да донесете принтер, наистина адаптиран към вашите нужди.

В зависимост от вашето потребление на печат, можете да изберете  по-икономичен принтер  , чиято технология е най-подходяща за вашите нужди. По този начин естествено ще реализирате спестявания на дневна база.

Call Now Button