Skip links

Как да нулирате брояч на тонер Brother?

Понякога, когато сменяте тонер касета Brother или съвместима тонер касета Brother, вашият принтер ще продължи да показва предупредително съобщение на принтера като „ниско ниво на тонера“ или „сменете тонера“.

В тази статия ще разберете как да нулирате брояча на тонер на принтера Brother, за да продължите да печатате.

Какво представлява броячът на тонера на принтер Brother?

Броячите на тонер са общи оценки на принтера, които казват на принтера кога има нужда от смяна.

Някои лазерни принтери не могат да разчитат самия тонер и разчитат на нулиране на брояча на страниците, което се случва, когато в устройството се постави нов тонер.

Понякога принтерът не нулира тонера и следователно може да покаже неточно ниво на тонера за това, което е в касетата. Тонерите на Brother нямат способността да четат тонера и следователно, ако тонерът не е бил нулиран от потребителя, не могат да предоставят точно ниво на тонера.

Ако принтерът Brother не разпознае касетата като нова, принтерът ще покаже грешка. Това може да се дължи на разпознаване на чип или неправилно инсталиране на тонера.

В някои случаи на използване на тонер Brother може да възникне грешка, преди действителната тонер касета да е свършила.

Принтерът Brother ще покаже съобщението „сменете тонера“ или подобно. Но тонерът ще изглежда нов при проверка.

Това може да се случи, ако тонерът не е бил нулиран на брояча при новата инсталация на касетата или малкият брой отпечатани документи надвишава очакванията на брояча на страниците на вградения принтер.

За да разрешите тази грешка, проста процедура за нулиране на вашия принтер ще игнорира съобщението и ще ви позволи да продължите да печатате.

Най -добрият начин да видите дали има грешки или смятате, че тонерът се нуждае от смяна . Отпечатва се черно-бяла тестова страница или цветна тестова страница.

Това ще покаже дали тонерът ви е нисък или има влошено качество. След това цветната тестова страница ще ви посъветва кой тонер(и) трябва да бъде сменен.

Най-добрият начин да направите това е при инсталиране на вашия нов тонер(и) Brother да отпечатате черно-бяла тестова страница или цветна тестова страница. Това ще покаже новото качество на пълните тонери.

Отпечатайте друга тестова страница, за да видите дали трябва да помислите за смяна на тонера. Не забравяйте, че всички разпечатки на тонер Brother са базирани на 5% средно покритие.

Как да нулирам брояча на моя принтер Brother?

Следвайте стъпките по-долу за различни серии принтери. Вашите инструкции ще варират в зависимост от серията на вашия принтер Brother. Тези инструкции ще нулират брояча на вашия принтер и ще ви позволят да продължите да печатате.

Как да нулирате тонер за DCP принтери Brother?

Отворете предния капак на принтера. Сега принтерът трябва да показва „сменете тонера“ или „сменете барабана“.

След това натиснете бутона нагоре или надолу.

Когато на дисплея на принтера се появи 00, натиснете OK и затворете предния капак.

Предупредителното съобщение вече трябва да е ясно. Отпечатването ще може да продължи.

Как да нулирате тонер за принтери Brother HL?

Отворете предния капак и извадете тонера и барабана от принтера. Натиснете бутона СТАРТ.

Инсталирайте тонера и барабана обратно в принтера.

Натиснете два пъти бутона START и затворете предния капак.

Предупредителното съобщение вече трябва да е ясно. Отпечатването ще може да продължи.

Как да нулирате тонер за принтери Brother MFC?

Отворете предния капак на принтера и натиснете бутона CLEAR / BACK.

Натиснете следните бутони на клавиатурата в тази последователност, *, 0 и накрая 0.

Затворете предния капак.

Предупредителното съобщение вече трябва да е ясно. Отпечатването ще може да продължи.

Тези различни методи трябва да изчистят брояча на принтера Brother и да ви позволят да започнете или продължите да печатате както обикновено. За всякакви допълнителни съвети относно премиум тонери Brother за Internet-Ink, моля, не се колебайте да се свържете чрез формата за контакт.

Ако все още получавате „ниско ниво на тонера“, „сменете тонера“, „свърши тонерът“ или мигаща светлина на принтера Brother. Направете някои от следните прости проверки:

Проверете дали имате правилния тонер за вашия принтер?

Уверете се, че имате правилния номер на тонера за вашето устройство. Също така проверете дали имате тонер или барабан за правилния артикул, който сте поръчали. За повечето принтери Brother тонер касетата е в барабана. Може да се наложи да смените едното или другото или и двете.

Проверете дали сте инсталирали правилно тонера?

Направете проста проверка, за да инсталирате правилно тонерите в принтера. Уверете се, че тонерът е поставен правилно в барабана и че барабанът е поставен правилно в принтера.

Лесното нулиране е отваряне на капака на принтера и изключване на принтера. Извадете всички тонер касети Brother от принтера. Избършете и проверете чиповете, за да видите дали всички са правилни върху тонера и не са изместени.

Избършете бързо принтера и го почистете с кърпа без мъх или прах. След това инсталирайте отново тонер касетите в ред, като черната касета е последна. Включете отново вашия принтер.

Почистете коронния проводник на принтера Brother!

Корониращият проводник може да се замърси с тонер на прах или за обща употреба. Може да се почисти просто чрез леко плъзгане на езичето напред-назад и може да се избърше с кърпа без прах. Уверете се, че барабанът или тонерът също са чисти.

Тонерен прах и прах могат да се натрупат върху лазерните принтери Brother, ако не се поддържат редовно. Това е лесно за изпълнение и може да спести пари чрез увеличаване на живота на вашия принтер. Само общи проверки за прах и прах от тонер и общо почистване на всички барабани и тонери, заедно с корпусите, в които се намират.

Допълнително почистване може да се извърши чрез проверка на фюзера, ролките и колектора за отпадъчен тонер, при някои машини може да откриете натрупване на прах върху трансферната лента.

За да поддържате качеството на вашите разпечатки на вашия принтер Brother, това трябва да са нормални задачи по поддръжката, които могат да се извършват вътрешно.

Интернет мастилата са №1 за съвместими тонери в страната. Всички наши тонери са проверени и тествани, за да сме сигурни, че отговарят на най-високия стандарт за тонер за вашето устройство. Всички наши тонери се предлагат с 1-годишна гаранция с бърза или експресна доставка в цялата страна. Ние също така предлагаме цялостен екип за поддръжка, който да ви помогне да инсталирате и използвате принтера, за да извлечете най-доброто от вашите касети и да спестите пари в дългосрочен план.

Call Now Button