Skip links
Как да поддържате живота на вашия принтер.

Как да поддържате живота на вашия принтер.

Животът на вашия принтер зависи от това колко често го използвате. Ако имате бизнес, тогава колкото повече вашите служители отпечатват документи, толкова по -кратък ще бъде животът. Ако обаче трябва да печатате само от време на време за лична употреба и нямате нищо против да харчите малко пари от време на време, за да замените мастило или хартия, това може да не е проблем за вас. В тази публикация в блога ще обсъдим какво е необходимо за поддържане на живота на вашия принтер и защо някои хора избират да се справят без него!

1. Почистете външната и вътрешната страна на вашия принтер въпреки, че по -голямата част от мастилото се съдържа в самия принтер, малко мастило ще се разлее в металния корпус, където може да остане в продължение на много години. Това може да привлече мръсотия, насекоми и влага и да повлияе на качеството на заданието за печат, като по този начин се отрази на живота на принтера.

2. За почистване на външната и вътрешната страна на вашия принтер можете да използвате комбинация от различни домакински почистващи препарати, обикновено съдържащи компоненти, отблъскващи плесента. Например, можете да използвате смес от вода и оцет за почистване на бункера на вашия принтер или други пукнатини. Други решения, които можете да използвате за почистване на вашия принтер, включват белина, оцет и препарат за навлизане в кътчета.

3. Сменете мастилените касети, когато е необходимо, за да поддържате качеството на печат високо. Много хора биха могли да изберат да спестят пари, като избягват да купуват ново мастило и хартия. Много от тези хора обаче правят грешка. Просто казано, когато трябва да смените касетите си с мастило или хартия, те отнемат повече мастило или хартия, което ще съкрати живота ви. Важното, което трябва да запомните, е, че ако не използвате принтера си редовно, тогава е важно да смените касетите, когато имате пари.

4. Това ще намали до минимум количеството мастило, което ви е останало да използвате, и следователно ще удължи живота ви. Ако няма да използвате принтера си често, помислете дали да не правите напълно такъв и вместо това да използвате скенер. Сканирането може да ви спести пари за мастило, хартия и тонер и това е най -бързият начин за печат на ниска цена.

5. Провеждайте цикъл на почистване на печатащата глава на всеки няколко месеца, за да отстраните всички запушвания в дюзата. Възможно е запушванията в печатащата глава да причинят струя мастило, която да се пръска при печат. Така че, преди да отпечатате, винаги се опитвайте да проверите дали няма запушвания в дюзата. Това може да отнеме минути, но е много по -добре от това да предизвикате експлозия!

6. Почистете постелката или печатащата глава вътре в принтера, преди да печатате отново. Това е лесен начин да удължите живота на вашия принтер. Докато вършите работа за печат, трябва да използвате плоска отвертка, за да почистите резервоара за отпадъци на вашия принтер, който често се намира в долната част на принтера. Проверете инструкциите в ръководството за точни инструкции.

7. Дръжте тавите за хартия пълни с хартия с подходящо тегло за вашата употреба (т.е. не ги пълнете с картон). По -старите принтери се нуждаят от много хартия (тъй като са отпечатани на повече от една касета с мастило). Възможно е по -старите принтери също да не могат да бъдат изпращани за обслужване и ремонт от магазин, специализиран в промишлени принтери.

8. Възможно е собственикът на принтера да може да ви намери резервна касета на подобна цена, но шансовете да я замените отново със същото ниво на качество и трайна мощност са малки. Ако работите с печатна услуга, те трябва да могат да поставят вашия принтер със съвместими касети, но е възможно да се наложи да изпратите своя до тях за ремонт. Това потенциално може да доведе до друг набор от проблеми в дългосрочен план.

9. Не оказвайте твърде голям натиск върху леглото на принтера, това може да причини задръстване и други грешки. Това звучи достатъчно лесно, но не винаги е така. Понякога единственият начин да отстраните задръстването е да направите резервно копие на принтера си и да опитате да зададете отново задачата за печат. Но ако това е единственият начин да отстраните проблема или ако се случва твърде често, може да помислите за допълнителен мастилено-струен принтер.

10. За честите потребители обаче проблемите могат да бъдат избегнати. Първото нещо, което трябва да запомните е, че никога няма да получите перфектна задача за печат при първия печат от вашия принтер. Така че не се стресирайте твърде много, ако първата задача за печат от вашия принтер е малко объркана. Когато отпечатвате цял лист хартия, можете да се измъкнете с няколко допълнителни слоя, които не се вписват точно в тавата на принтера.

11. Уверете се, че имате достатъчно място около принтера си, така че да не бъде блокиран от нищо, особено от кабели или мебели Ако не използвате принтера си на удобно бюро или маса, трябва да се уверите, че има достатъчно място около него, за да предотвратите препятствието на кабелите, кабелите или мебелите по пътя на печатащата глава. Ако е възможно, купете заместващ ламинатор, за да отпечатате голям брой малки файлове с документи.

12. Колкото повече документи отпечатвате, толкова по -голяма е вероятността да изгорите предпазител или да изчерпите тонера. Ламинаторът е основен аксесоар за вашия принтер, който ви позволява сигурно да отпечатвате тези файлове, така че не забравяйте да закупите такъв, ако имате бюджет.

Call Now Button