Skip links

Как се сменя тонер касетата и барабана на лазерен принтер Brother?

Ако никога преди не сте подменяли тонер касетата или барабана на вашия принтер Brother, може да ви се стори малко плашещ.

Инсталационните стъпки може да варират леко в зависимост от принтера и консуматива, който сменяте, но процесът е съвсем прост, след като добре разберете работата на тонера и барабана.

Нека започнем с преглед на подробностите за всеки консуматив, за да знаете точно какво поставяте в принтера си. Кратко въведение в тонер касети и барабани на Brother:

Тонер касетата и барабанът работят заедно, за да създадат впечатление. Тонер касетата е резервоарът, който съдържа тонер на прах. Барабанът е електрически зареден цилиндър, който прехвърля този тонер на прах върху хартията, за да създаде текст и изображения.

Brother продава тонер касетата и барабана като два отделни консуматива. Касетата е проектирана да се побере в барабана и двете са инсталирани заедно, като едно цяло във вашия принтер.

Тонерът може да се предлага в касета със стандартен добив, висока производителност и много висока ефективност.

Касетите с висока производителност и висока производителност обикновено струват малко повече, но отпечатват повече страници за по-добра обща стойност.

Не всички принтери на Brother предлагат опция с много висока производителност, така че не забравяйте да проверите ръководството на вашия принтер, за да видите какво е приемливо за вашата машина.

Барабанът се продава в един размер и е съвместим с всички размери на касетите, споменати по-горе. И тонерът, и барабанът трябва да бъдат сменени, но тонер касетата винаги е първата, която напуска.

Кога трябва да сменя тонер касета? Тонер касета трябва да бъде заменена, след като достигне посочения капацитет или приблизителния брой страници, които можете да отпечатате с конкретна касета.

Можете да намерите ефективността на страницата на касетата отстрани на касетата или на страницата със спецификации на уебсайта на производителя на принтера.

Вашият принтер ще ви каже, че е време да смените тонера със съобщение “нисък тонер” или “заместване на тонера” ​​на екрана на принтера. Кога трябва да сменя барабан?

Барабанът е проектиран да издържи по-дълго и обикновено трябва да се сменя след използване на 3-4 тонера. Brother следи живота на барабана, като брои броя на оборотите на барабана.

Когато барабанът достигне предварително определената граница на въртене до съответния добив на страница. На екрана на вашия принтер се появява съобщение „Животът на барабана скоро свършва“.

Ако инсталирате нов барабан за първи път, ще трябва да нулирате брояча на барабаните, за да рестартирате броя на завъртанията на вашия принтер.

Call Now Button