Skip links
Еднокомпонентните тонери са комбинация от тонер и фиксатор, които ги правят лесни за използване.

Какво представлява еднокомпонентният тонер?

Еднокомпонентните тонери са комбинация от тонер и фиксатор, които ги правят лесни за използване. Еднокомпонентният тонер има вграден девелопер, което е необходимо, ако лазерният принтер работи с девелоперен цилиндър. Тук тонерният прах се зарежда през тръба, която се върти около магнит, частиците се привличат и стопяват от топлина и се прехвърлят върху хартията. Това означава, че се изисква само компактна тонер касета, но те са по-скъпи за закупуване. Тъй като еднокомпонентният тонер вече има девелопер и това би изкривило цветовете, той обикновено се доставя с черен цвят. Частиците на еднокомпонентен тонер съдържат намагнителни добавки, които са важни за изграждането на така наречената четка за тонер. В това отношение той се основава на магнитното поле на неподвижното магнитно ядро ​​на известната девелоперна ролка.

Поради триенето на черупката тя се зарежда отрицателно статично. Сега четката докосва барабана. Частиците на тонера сега се преместват от четката върху фото барабана по време на процеса на копиране. Предимството на този тип тонер е, че се поддържа лесно. Трябва да смените тонера само ако е празен. Въпреки това, еднокомпонентният тонер има по-висока цена от сравнителните модели.

Тъй като съдържащият се вече девелопер би фалшифицирал различните цветове, еднокомпонентните тонери често се предлагат само в черно.

Call Now Button