Skip links
Кратка история на тонер касетите

Какво съдържа лазерната тонер касета?

Всеки път, когато поставим нова касета в нашите принтери, оставаме зашеметени от цените. Хората, които притежават мастиленоструйни принтери, поне знаят, че техните касети за мастиленоструйни принтери съдържат мастило, което е скъпо. Тези, които притежават лазерни принтери, дори не разбират какво съдържа тяхната лазерна тонер касета?

Какво има вътре в лазерна тонер касета?

Тонер ли е?

Какво е тонер тогава?

Течност ли е?

Някакъв пигмент?

Има ли малки зайчета, които раздават цвят, когато не раздават великденски яйца и не помагат на Дядо Коледа в тайни униформи на елфи? В Тонер център Пловдив ние знаем каква е загадката за вас. И така, тръгнахме на малко търсене и намерихме отговора на въпроса за възрастите: какво има вътре в лазерна тонер касета?

Ето тайната рецепта, която ни дадоха. Какво има вътре в лазерна тонер касета? лазерна тонер касета на прах. Ако сте притеснили Google съдържанието на лазерна тонер касета, тогава вероятно смятате, че тази малка загадка е достатъчно важна, за да се задълбочите. Ако сте редовен читател на блога на Тонер център Пловдив, тогава вероятно ви харесва да четете за касети и да научавате за принтери, което просто означава, че ще научите много повече тук.

Нека махнем най-елементарното погрешно схващане. Това, че лазерният принтер печата върху хартия, не означава, че съдържа някаква течност. Разбираемо е защо това заблуждение съществува в света. В крайна сметка касетите за мастиленоструйни принтери съдържат течност, писалките съдържат течности или с по-лоши гелове, а боите също са течни. Това обаче не е така при лазерната тонер касета, която съдържа смес от твърди вещества, за разлика от течностите. Този микс дори не е еднакъв при всички лазерни принтери.

В интерес на истината понякога комбинацията варира при различните модели принтери, дори ако тези модели се произвеждат от един и същ производител. Причината за това е, че различните машини изискват различен състав и дори вещества. Докато точните подробности за това, което се намира вътре в лазерната тонер касета, която използва принтерът ви, може да са различни, основната предпоставка във всички тях ще остане същата.

И така, без повече шум, ето основния състав на лазерна тонер касета. Полиестер: В зависимост от вида на използваната машина, лазерната тонер касета може да съдържа между 85% и 95% пластмаса. Това е вярно. Голяма част от вашата лазерна тонер касета е просто пластмаса. Има различни видове пластмаси или полимери, които могат да се използват и са били използвани в миналото. В наши дни обаче лазерна тонер касета се основава на полиестер. Това е същият материал, от който са направени вашите бутилки с минерална вода.

По-старите лазерни тонер касети съдържаха стирен акрилат, но се оказа твърде токсичен и по-малко ефективен. Полиестерът е скъп, но помага за по-голяма ефективност на машината, както и за екологичност. Полипропиленов восък: Полипропиленовият восък е като полиестер, т.е.полимер или пластмаса. Целта на полипропиленовия восък е да предотврати залепването на тонера върху ролките във вашия лазерен принтер. По принцип позволява на молекулите да се движат свободно между себе си и други компоненти на принтера.

Тези ролки са основно ролки с фюзер, които са предназначени да разтопят тонера в хартията. Преди въвеждането на ролките с фюзери, лазерните принтери са използвали лъчиста топлина. Когато тази лъчиста топлина излезе извън контрол, хартиите щяха да се запалят. Например, знаете ли, че Xerox е давал безплатен пожарогасител с най-ранните си лазерни принтери? Сажди: Саждите се използват за придаване на черния цвят на полиестер, тъй като са естествено прозрачни. Саждите са основно колекция от свободни въглеродни атоми, които не са свързани помежду си.

В обикновения език бихме го нарекли сажди. В случай на сажди във вашата лазерна тонер касета, качеството е изключително високо, което просто означава, че е с изключително висока чистота. Между другото, именно саждите правят автомобилните гуми черни. Пигментно жълто 180: Ако вашият лазерен принтер е цветен, той също ще се нуждае от три основни цвята. Тези цветове могат да се комбинират в различни количества, за да се получат хиляди различни цветове и нюанси. Един от тези основни цветове е жълтото, което се постига чрез пигментно жълто 180. Този пигмент се състои от бензимидазолоново съединение.

Червено пигмент 122: Пигмент червено 122 се използва за придаване на всички нюанси на червения цвят върху хартията. Червеният пигмент 122 всъщност се състои от хинакридонови съединения, които са много трайни. В зависимост от това как се използват тези съединения и в каква конфигурация, те могат да осигурят практически всеки нюанс на червено. Ето защо този пигмент поема ролята на магента в лазерна тонер касета. Тези съединения се използват и във външни бои и оцветители.

Пигмент синзо 15: 3 всъщност е за осигуряване на синьо-цветен цвят на сместа. Този пигмент се състои от меден фталоцианин, който вероятно идва от думата циан. Cyan е като компромис между зелено и синьо. Когато се смесват с други пигменти в лазерната тонер касета, потенциалните цветове се увеличават значително. Разпален силициев диоксид: Твърдите вещества имат по-голямо триене от течностите. Това триене може да попречи на твърдите тела да се движат свободно. За да се увеличи капацитетът на потока от твърди вещества във вашата лазерна тонер касета, към сместа се добавя димен силициев диоксид. Димният силициев диоксид прави тези частици по-малко склонни да се слепват помежду си.

Вдиганият силициев диоксид по същество не е нищо друго освен стъклени мъниста в микроскопска скала. Тъй като изпареният силициев диоксид ускорява тонера, те също така увеличават скоростта на вашия принтер. Агенти за контрол на зареждането: Както подсказва името им, агентите за контрол на зареждането просто се уверяват, че по-лесно тонерът задържа заряда, който му е придаден. Те са важни, тъй като по време на процеса на печат частиците тонер могат да се изтрият срещу други материали, които могат да ги накарат да поемат заряд, което ще съсипе целия процес на печат. Средствата за контрол на зареждането могат да включват цинк, хром или желязо.

Call Now Button