Skip links
Колко внимателно трябва да избирате между OEM и съвместими тонер касети?

Колко внимателно трябва да избирате между OEM и съвместими тонер касети?

Често обсъждаме как разходите за печат съставляват голяма част от офис разходите и как да ги държим под контрол (всъщност цяла бяла книга). Знаете ли обаче, че с един лесен трик можете бързо да намалите разходите си за печат, без да променяте поведението на вашия екип? Какъв е този омагьосан трик? Лесно: купете по-евтин тонер, без да компрометирате качеството на вашия печат или да анулирате гаранцията на вашия принтер! В тази публикация ще разгледаме два от най-популярните видове касети в страната, OEM и Compatible, техните разлики и как изборът на едното пред другото може да спести на вашата компания много пари.

OEM тонер касета?

OEM касетата се произвежда от производителя на оригинално оборудване или, казано по друг начин, от същия бизнес, който е произвел вашия принтер. Например Ricoh е производител на OEM касети за вашето устройство, ако имате принтер Ricoh.

Съвместима тонер касета?

Производител трета страна използва компонентите, съвместими с принтера, за създаване на общи тонер касети, които са съвместимата тонер касета. Тъй като те са копия на OEM касети на различна марка, съвместимият тонер дори се нарича клониран тонер. Висококачествената съвместима тонер касета изпълнява същите функции като OEM тонер касетите. Винаги обаче трябва да проверявате отново, за да сте сигурни, че купувате нова съвместима тонер касета, а не такава, която е била презареждана или преработена. Пазете се от грешни покупки.

Каква е разликата между съвместимите и OEM касетите?

Тъй като OEM тонер касетите са направени специално за вашия принтер, можете да сте сигурни, че ще функционират правилно. Ако има проблем, гаранцията на производителя ще се погрижи за него. Тъй като са създадени специално за този принтер или копирна машина, тези тонери често имат нисък процент на отказ и предлагат добро качество на печат.
Производителите на принтери съветват да се използват техните OEM тонер касети, тъй като те твърдят, че използването на общи тонер касети може да навреди на лазерните принтери. Нека проучим малко това твърдение. Чисто новите съвместими касети, които са поставени правилно, не вредят на принтерите.
Когато хората бъркат нова съвместима касета с използвана, повторно произведена или презаредена касета, тогава може да възникне опасност. Единственият реален недостатък на OEM тонерите е тяхната астрономическа цена над съвместимите касети. Съвместимата тонер касета, от друга страна, ще има значително намалена цена на стикера.
Въпреки че все още не са намерени конкретни доказателства в подкрепа на това твърдение, няколко продавачи твърдят, че техният съвместим тонер осигурява по-добро качество на печат от OEM. През по-голямата част от времето качеството е сравнимо или при принтери с висока разделителна способност OEM може да надделее.
Капацитетът на съвместимите тонер касети е обект на често обсъждане, въпреки че е значително по-лесно да се поддържа или опровергае. Всяка тонер касета, независимо дали OEM или съвместима, трябва да има ясен етикет върху опаковката, който посочва капацитета на страниците (броя страници, които вашата тонер касета трябва да отпечата, преди да свърши). Затова винаги сравнявайте капацитета на страницата на вашия модел, когато купувате тонер!
Основният недостатък на новите съвместими касети е, че трябва да ги купувате от утвърден търговец на дребно. Може да бъде по-трудно да се направи разлика между висококачествени и нискокачествени съвместими марки тонер, тъй като те не са създадени от компанията, която произвежда вашия принтер, а нискокачествените тонер касети може да имат по-голям процент на неуспех веднага след изваждането им.
Поради това е изключително важно да получите своя съвместим тонер от доставчик, който ще гарантира качеството на продукта. Например Office Interiors ще замени всяка повредена тонер касета, която ви продадем, безплатно за вас. OEM или еквивалент.

Кое трябва да закупите тогава?

Както можете да видите, използването на OEM тонер касети има много малко недостатъци, освен вероятността да платите повече, отколкото е необходимо. Следователно превъзходният избор в този случай е доста очевиден за много от нашите потребители. Въпреки че новите съвместими касети са много по-евтини от OEM аналоговите, те въпреки това функционират също толкова добре. Те не трябва да се тревожат за закупуване на дефектни тонер касети, като минават през доставчик, който поддържа качеството на техните стоки.
Въз основа на предимствата и комбинираните цени търговските и жилищни единици в големите градове предпочитат да използват OEM тонални касети за безупречен печат. Посочили сме всички важни подробности относно избора в случай, че сте начинаещ.
Call Now Button