Skip links
Колко значими са номерата на касетите с мастило на принтера?

Колко значими са номерата на касетите с мастило на принтера?

Обикновено касетите с мастило на принтера, дори ако купувате онлайн, са номерирани според тяхната употреба и годност за конкретни принтери. Ако бъдат променени, те няма да работят, тъй като номерата са неразделна част от функционалността на принтера.

Преди да закупите касетите за принтер, трябва да намерите номер на модела върху тях, чрез който ще разберете дали въпросното мастило е подходящо за конкретни принтери.

Единственият проблем е, че касетите с мастило могат да изглеждат много подобни, цели в няколко случая са почти идентични. И така, можете ли да използвате касетите с мастило на принтера взаимозаменяемо?

Какво е значението на числата върху касетите с мастило?

Номерът, който намирате на касетите с мастило, ви помага да определите дали касетите с мастило са съвместими с принтера, който трябва да използвате. Например, мастилата HP 304 са напълно съвместими с HP Deskjet и дори с HP Envy 5032 Ink.

Как можете да намерите номера на касетата с мастило?

Идеалните начини за търсене на номера на касетата с мастило за вашия принтер включват:

Отворете горната част на принтера си и дайте време касетата с мастило да се види, след което проверете мастилото в принтера. Номерата на модела за повечето касети са в горната част, за да ги видите, без да е необходимо да премахвате мастилата.

За вашите нови принтери, без инсталирани мастила, вие ще имате няколко стартови касети в кутията и отново ще получите номера на модела за тази конкретна серия мастила в горната част на касетите.

Трябва да посетите Google и в неговата лента за търсене в горната част на страницата да въведете номера на модела на вашия принтер и тогава ще видите серията от мастила, съвместими с всичките ви принтери там. Когато купувате вашите касети от tonercenter.bg, тогава ще имате цялата подкрепа от екипа, за да научите кои принтери ще бъдат напълно съвместими с вашата касета.

Може ли да се използва различно мастило в принтер?

Повечето касети с мастило изглеждат идентични, което наистина понякога е объркващо. Касетите с мастило на принтера изглеждат подобни и понякога е трудно да се разкрият разликите.

Може ли един и същи номер на касета да се използва за принтерите? Ще работи ли?

Например мастилата Epson 603 и Epson 502 изглеждат подобни, независимо от този фактор, не можете само да разменяте мастилата. Това се дължи на чиповете на касетите с мастило, всеки един чип е програмиран да позволява на мастилата да работят само с определени принтери.

По този начин няма да можете да използвате различен брой мастила във вашия принтер, който няма да е съвместим с вашия принтер. Трябва да проверите ръководството на принтера, за да видите номера, който вашият принтер приема.

Какво ще се случи, ако използвате различна касета с мастило?

Сега това ще зависи от това какви са “различните мастила”. Ако сте използвали съвместими мастила на трети страни, принадлежащи към същия номер на модела, тогава може да получите съобщения за грешка под някаква форма, изпращайки ви предупреждение, че не използвате оригиналните OEM мастила. Просто трябва да заобиколите това съобщение, като щракнете върху „OK“ и след това можете свободно да печатате, както обикновено.

Ако сте правили опити да използвате мастилото HP 301 в принтер 304, тогава те може да са подходящи, но в крайна сметка ще получите съобщение за грешка, показващо „мастилата не са разпознати“ и нещо заедно с тези редове. Не можете да заобиколите това съобщение и трябва да получите правилните мастила, подходящи за вашия модел принтер.

Няколко касети за принтери имат чипове в тях, за да уведомят принтерите колко остава и т.н. Тъй като тези чипове не са еднакви за очакваните принтери, тогава той или няма да функционира, или иначе няма да работи правилно. Така че, като потребител на принтер, не трябва да сменяте касетите.

Не забравяйте, че имате избор да спестите от покупките на съвместими мастила, когато купувате онлайн от нас – www.tonercenter.bg. От нашата платформа можете да получите най-ниските цени на мастилото за печат и дори да се върнете, за да получите същото съоръжение.

Call Now Button