Skip links
Лабораторни тестове за качество на тонери

Лабораторни тестове за качество на тонери

Актуализация на новини за мастиленоструйни принтери: BLI казва, че генеричните касети съвпадат с OEM касетите в качеството на изхода. Стартирани Ricoh MP 601SPF, Ricoh MP 501SPF и два принтера.

Независими тестове на трети страни доказват, че генеричните касети съвпадат с оригиналните касети по качество на изхода

И така, светът най-накрая знае това, което знаете от много дълго време, т.е. генеричните касети са толкова добри, колкото оригиналните касети от производители на оригинално оборудване (OEM), при условие че доставчикът на генерични касети е надежден и отговорен за своя бизнес. Как е открита тази открита тайна? Е, виждате, че независима лаборатория на трета страна е отишла и е тествала някои общи касети срещу оригинални.

Въпросната лаборатория носи името Buyers Laboratory и това, което е направила, е тествана генерични касети от производител на резервни части, наречена Clover Imaging Group (CIG) при ISO условия спрямо OEM касети. Макар да е вярно, че CIG възложи на лабораторията за купувачи да направи тестовете, също така е вярно, че лабораторията на купувачите е независима организация, която не е свързана по никакъв начин с CIG.

Въпросът тук е не в това, че някоя компания за следпродажбено обслужване е тествала трета страна качеството на изхода на своите касети спрямо OEM патрони, а че производителят на вторичен пазар най-накрая е решил да се възползва от мощта на OEM производителите по изчислителен начин. По-важното е, че тези резултати показват и индустрията за следпродажбено обслужване и наистина някои купувачи като вас, че това, което виждате в домовете и офисите си, всъщност е норма за разлика от изключението.

Резултатите от теста бяха обявени от самия CIG. В съобщението CIG заяви, че е първият производител на резервни части, който се опитва да разобличи това, което той нарича „реторика“ от производителите на оригинални продукти. Риториката, на която се позоваваха, беше, че оригиналните маркови патрони са много по-напред от преработените касети, що се отнася до качеството на продукцията и добивите.

Според съобщението методологията за тестване включва оценка на производителността на страниците на конкурентни оригинални и общи тонер касети въз основа на редица критерии, включително надеждност, качество на изображението и ISO протоколи. Изглежда, че тестовете са насочени специално към HP, тъй като са направени на HP LaserJet P3015, HP LaserJet M402n и HP Color Enterprise M651. В резултат на това тонер касетите на HP бяха съпоставени с общите тонер касети на CIG, счетени за годни за споменатите модели принтери.

Според компанията тестовете не само показаха, че генеричните касети съвпадат с оригиналните касети, но също така имаха също толкова добър успех. BLI използва 54 генерични патрона направо от кутията и установи, че всеки от тях е в перфектно работно състояние. Нямаше сериозни повреди или по този въпрос дефекти, базирани на тонер, в нито една от касетите. Това е нещо, което не се е виждало в подобни тестове, провеждани в миналото. Още по-ласкателното за вторичния пазар е, че средният непрекъснат добив на генерични касети надвишава заявените добиви от всички използвани OEM касети.

Повтаряме, че въпреки че пускането в експлоатация на тези тестове от производителя на тестваните касети поставя резултатите под съмнение, не е като да не можете да тествате за тези неща у дома. Една проста покупка от Тонер център Пловдив и сравнение с оригиналната касета у дома трябва да ви дадат добра идея. Дори ще публикуваме вашите тестове в този блог, ако се чувствате толкова склонни. Какво казваш? OEM представя многофункционални устройства Ricoh MP 601SPF и Ricoh MP 501SPF заедно с два еднофункционални модела принтер Ricoh MP 601SPF.

За последен път говорихме за Ricoh, представяхме ви Ricoh MP 402SPF. Сега всички негови братя са освободени от писалката си от OEM. Ricoh MP 402SPF е част от поредица принтери на Ricoh, която включва два многофункционални принтера под формата на Ricoh MP 601SPF и Ricoh MP 501SPF и два еднофункционални принтера като Ricoh SP 5300DN и Ricoh SP 5310DN. Цялата серия е проектирана да има много малък отпечатък, без да се прави компромис с производителността и качеството на продукцията.

Може да се каже, че цялата серия осигурява голям обем, високо качество и високоскоростен печат при ниски разходи за поддръжка и експлоатация. Например, според Ricoh, всеки принтер от тази серия е проектиран и произведен по начин, който може да премине през целия си живот с минимални разходи за поддръжка. Освен това, цялата серия е проектирана да спести място на потребителите, като някои от тях дори могат да бъдат поставени на бюра, за разлика от тях.

Това са еднофункционалните принтери, т.е. Ricoh SP 5300DN и Ricoh SP 5310DN, които отличават възможността да се поберат на нормално бюро. Тези принтери не само ви спестяват място и пари, но и време. Ricoh MP 601SPF и Ricoh SP 5310DN имат максимална скорост на печат от около 62 страници в минута (ppm), докато другите две могат да печатат до 52 страници за минута. Забележителното е, че Ricoh MP 601SPF и Ricoh SP 5310DN са първите принтери A4 от този OEM, които се хвалят с толкова високи скорости.

Това, което прави този брак на бързина, малък размер и ниски разходи, е, че прави тези принтери идеални за потребители в сектори като аптеки, банкиране на дребно, адвокатски кантори, образование и дори здравеопазване.

OEM по някакъв начин успя да запази качеството на продукцията прилично въпреки всички тези други предимства. Моделите на принтери Ricoh SP 5300DN и Ricoh SP 5310DN също осигуряват впечатляващо качество на изхода с максимална разделителна способност 1200 x 600 точки на инч (dpi). Максималното количество листове, които тези принтери могат да съберат, е 2600. МФУ, т.е. Ricoh MP 601SPF и Ricoh MP 501SPF, имат сходна статистика като еднофункционалните принтери, но предлагат повече функции.

Тези функции се въртят главно около това да направят използването им по-интуитивно и цифрово съвместимо. Например и двете многофункционални устройства се зареждат предварително с приложения, предназначени за ускоряване на работния процес и проследяване, което е пряк резултат от OEM, използвайки собствената си технология за иновации в работния стил. Ricoh също така осигурява съвместимост на легални документи, заедно с автоматично подаващо устройство (ADF), което може да побере до 75 листа.

Фокусът върху технологията за иновации в работния стил означава също, че Ricoh MP 601SPF и Ricoh MP 501SPF могат да се похвалят с интелигентни операционни панели. Тези панели позволяват на потребителя да използва екрана по същия начин, по който той използва своите телефони и таблети, т.е. чрез прекарвания и щипки. Освен това, технологията за иновации в работния стил също означава, че тези устройства имат NFC способност. На място това означава почти безпроблемен достъп през телефони и други подобни устройства.

Call Now Button