Skip links
Подравнете печатащите глави на Canon

Подравнете печатащите глави на Canon

  1. Уверете се, че принтерът и компютърът са включени и свързани.
  2. Намерете помощната програма за принтер, като кликнете върху иконата на работния плот на принтера, ако има такава. Ако не е, щракнете върху Старт и въведете принтера или модела на принтера в полето за търсене. Когато се покаже помощната програма за принтер, щракнете върху името на програмата, за да отворите диалоговия прозорец на помощната програма.
  3. Намерете раздела „Поддръжка“ в горната част на диалоговия прозорец на принтера и щракнете, за да видите съдържанието. Ако разделът не може да бъде намерен, до екрана за поддръжка може да се осъществи достъп чрез щракване върху различни бутони (Разширени, Инструменти или Свойства) и впоследствие търсене в диалоговите прозорци, за да намерите бутона или раздела за поддръжка.
  4. Щракнете върху “Подравняване на печатащите глави” или бутон с подобна фраза.
  5. Щракнете върху “Печат на страницата за подравняване”, за да получите тестова страница, отпечатана с номерирана серия от вертикални ленти в различни цветове. Щракнете върху „OK“ или „Finished“, за да отворите следващия диалогов прозорец с инструкции.
  6. Проверете страницата, избирайки ленти от всяка група цветове с най-острото изображение и въведете съответните номера в текстовите полета за всеки цвят. Щракнете върху „OK“ или „Finished“, за да започнете процедурата за автоматично подравняване. Принтерът настройва касетите въз основа на въведените номера. Когато процесът приключи, можете да щракнете върху „Готово“, за да затворите прозореца и процеса, или да отпечатате тестова страница, съдържаща подробни форми и линии с различни цветове, за да проверите допълнително. Щракнете върху „Finish“, за да излезете

Инструкции за зареждане на пълнител с мастило на Pixma на Canon

Зареждането с касети с мастило Canon може да се обърка, ако не използвате правилните инструменти.

 

 

Call Now Button