Skip links
Разлика между хартия за мастиленоструйна хартия и лазерна хартия

Разлика между хартия за мастиленоструйна хартия и лазерна хартия

1.Мастилените хартии трябва да управляват течни мастила.

2.Използва се за гланцирана хартия за принтер

3.Каква е разликата между LightScribe и термичен принтер?

4.Има ли значение хартията с мастило?

5.Коя е най-добрата настройка за печат върху прозрачна хартия на принтер Canon?

Мастиленоструйните и лазерните принтери технически не изискват различна хартия. Можете да използвате пакет от евтина офисна хартия за копиране и да получите резултати, адекватни за повечето приложения. Въпреки това, различните технологии, залегнали в основата на двата вида хартия, означават, че за постигане на най-добра ефективност са необходими специални документи. Освен това лазерните принтери всъщност могат да бъдат повредени чрез използване на грешни носители.

Мастила и течност!

Влагата и хартията не винаги се смесват добре, но мастиленоструйните работи, като разпръскват течност върху хартия. С обикновен лист хартия течността потъва вътре, разпространява се като акварел и ви дава изображения с размазани ръбове. Специалните мастиленоструйни хартии имат покрития или специални състави, които насърчават бързото изсушаване и предотвратяват размазването на мастилото.

Лазерни принтери и топлина!

Лазерните принтери разтопяват твърд прах, наречен тонер върху лист хартия. Предизвикателството при избора на лазерна хартия за принтер идва от високото ниво на топлина, генерирано от ролките на термозащита на принтера. Ето защо хартиите, специфични за лазерния принтер, са силно устойчиви на топлина. Те също имат малко, ако има такива, покрития, тъй като всичко, което се прилага върху хартията, може да се стопи в принтера, разрушавайки листа и, евентуално, принтера.

 

Специални носители за лазерни или мастилено-струйни принтери.

Специални носители, като етикети или трансферни листове, често се етикетират дали са предназначени за мастиленоструйни принтери или лазерни принтери. Медиите за лазерни принтери обикновено са предназначени за устойчивост на топлина. Например, лазерните етикети имат покрита с восъчна хартия хартия, за да не се разтопи восъкът. Докато мастиленоструйните хартии нямат специален дизайн, подходящ за лазер, много от тях имат и специални покрития или технология на хартия за по-добро качество на печат. Тъй като мастилото се вижда, много мастиленоструйните разпечатки на хартия имат и по-голяма яркост, така, че хартията да не пречи на издръжливостта на отпечатаното изображение.

 

ColorLok документи за лазер и мастиленоструен принтер!

Някои хартии носят специален печат „ColorLok“. Създадени да подобрят качеството на мастиленоструен печат, тези хартии имат химически свойства, които отделят течността от оцветителя в мастило, оставяйки оцветителя върху повърхността на хартията и изсмуква течността. В същото време те се отличават и с по-малко прах и по-ниско триене, за да удължат живота на лазерните принтери.

 

Обикновена офисна хартия!

Ако целта ви е да отпечатате върху каквато хартия разполагате или да намерите най-ниската цена, лазерните принтери са по-добри. Докато хартията няма да я повреди, лазерният принтер обикновено може да генерира отлично качество на изображението на всеки тип хартия. Мастиленоструйните принтери също могат да свършат по-добре от адекватната работа при отпечатването на хартия с общо предназначение, въпреки че това няма да е най-добрият избор за отпечатъци, където качеството е от изключително значение.

 

 

Call Now Button