Skip links
Рециклиране на тонер касети

Рециклиране на тонер касети

Много търговци на офис консумативи с удоволствие ще ви върнат използваните или изразходвани касети. Ако имате магазин за офис консумативи във вашия район, проверете техния уебсайт, за да видите дали магазинът приема касети с мастило и тонер, повечето ще ги рециклират и ги обновяват!

Намерете местно съоръжение за рециклиране и зареждане

Местните съоръжения за рециклиране са много по-лесни за намиране, отколкото може би си мислите. Ако кварталният магазин с големи кутии не е подходящ вариант за рециклиране за вас,  можете да намерите най-близкия до вас тонер център за рециклиране. Просто напишете материала, който искате да рециклирате (мастило и тонер), Ако изберете Нас с удоволствие ще ги приемем за обновяване и последващо рециклиране. Тонер център Пловдив предлага и лесно за използване приложение за рециклиране, наречено iRecycle, което разполага с много начина за рециклиране на над 200 материала.

Направете малко собствени парични средства или наберете средства за вашето училище, църква или с нестопанска цел

Помислете отново да пълните оригиналните си касети с мастило!

Ако имате оригинална марка касета с мастило, която сте използвали само веднъж, има много добър шанс да я презаредите и използвате отново с правилния комплект за пълнене с мастило. Повечето комплекти за пълнене включват бутилка с мастило, спринцовка, винтов инструмент, пластмасови ръкавици и инструкции за пълнене. За да напълните отново, ще трябва ръчно да инжектирате съответното ниво на мастило в касетата.

След като касетата е в капацитет, трябва да можете да я използвате отново и да печатате според очакванията. Уверете се, че комплектът за пълнене, който сте закупили, е предназначен за вашата конкретна серия касети, инструкциите за зареждане и капацитета за мастило варират в зависимост от марката и типа на касетата. Tonercenter.bg предлага редица комплекти за зареждане за някои от най-популярните ни касети с мастило, включително комплекти за HP, Canon, Lexmark, Epson, Brother и др.. Моля, обърнете внимание, че мастилените касети могат да се пълнят само няколко пъти. В крайна сметка отпечатъците ви ще започнат да намаляват по качество и ще трябва да купите чисто мастило нова касета.

Рециклиране

При толкова много екологични опции на разположение, рециклирането на принтерните касети може лесно да се превърне в рутина. Обучете другите за важността и простотата на рециклирането. Като правим съвместни усилия за правилното изхвърляне на мастилото и тонера, можем да предотвратим появата на значителен брой касети на депото за отпадъци и заедно да намалим въглеродния си отпечатък!

Контрол на качеството. С други думи, не всеки принтер е изграден по един и същи стандарт и често недостатъците на дизайна правят отстраняването на неизправности задача. Проверете отзивите онлайн и вижте дали клиентите споделят често срещани оплаквания. Ако несъразмерен брой хора изразяват недоволство от основен компонент, като печатащата глава или системата за подаване, може да искате да намерите друг сравним модел с по-добри отзиви.

Нови функции

По-старият ви принтер може да е доста ефективен, но липсват някои от новите технологии, които могат да улеснят ежедневната ви работа. Начинът, по който правим бизнес, винаги се променя и новите функции, като лесното свързване с мобилни устройства, могат да направят голяма промяна.

Малките разходи се събират бързо, когато управлявате малък бизнес. За щастие, малките корекции могат да направят голяма промяна, когато става въпрос за защита на долния ред. Спестяването на тридесет или четиридесет лева месечно не изглежда много, но с течение на времето се увеличава до доста сериозна обща сума.

Всички предприятия генерират отпадъци; просто е така. Но във време, когато природните ресурси на нашата планета изчезват по-бързо от очакваното, намаляването на отпадъците е от решаващо значение.

Повечето хора смятат печатарската индустрия за много разточителна, неикономична и лоша за околната среда, но това не е така. Имате нужда от малко убедителна информация? Ето 7 сериозни причини, поради които печатарската индустрия не е толкова разточителна, колкото си мислите.

А) Реконструирани касети с мастило.

За да се предотврати натрупването на маса от пластмасови касети с мастило на депото за отпадъци, повечето печатарски фирми и производители предлагат и насърчават реконструираните касети с мастило. Тези малки красавици са основно рециклирани или направени с помощта на предварително обичани компоненти на касетата, които са икономични и полезни за околната среда.

Б) По-зелена хартия.

Повечето печатни предприятия използват рециклирана хартия, изработена от устойчиви материали, или алтернативи „без дървета“, като листове, направени от целулозна слама. Това означава, че природните ресурси на Земята не се разтягат, хартията може да бъде произведена отново след употреба и цели гори не трябва да загиват, само за да могат хората да отпечатват обеми документи.

В) Редовна оценка на отпадъците.

Независимо в какъв сектор от бизнеса работят, тези в печатарската индустрия са много сериозни към управлението на отпадъците и редовно оценяват откъде идва по-голямата част от отпадъците им. Например, ако дефектните компоненти на принтера причиняват много документи, които от своя страна губят ценно мастило, те ще гарантират, че всички машини са незабавно проверени и обслужвани, за да се предотвратят ненужни загуби и отпадъци.

Г) DMA стандарта.

Неотдавна Асоциацията за директен маркетинг (DMA) пусна ръководство за бизнеса да ръководи кампаниите си по възможно най-устойчивия начин. А тези, които разпечатват масиви от бюлетини или брошури, спазват тези правила. Тази насока обхваща широк спектър от теми, от които ламинираната пластмаса да се поръча точно до икономията на печат.

Д)  Екологично мастило.

Все повече и повече фирми в печатарската индустрия използват екологично чисти мастила, за да изпълняват ежедневните си операции. Направени или с използване на по-екологичен производствен процес и / или естествени съставки, тези екологични мастила са полезни за околната среда. Това означава, че ако има някаква загуба, тя е много по-малко тежка. Екологичните мастила включват хибридно мастило и мастила на базата на соя.

Е) Двустранни документи.

Печатните компании, които работят с физически лица или предприятия по проекти, както големи, така и малки, активно ще насърчават своите клиенти да печатат от двете страни на хартията. Освен, ако едностранният печат е абсолютно необходим, за да избегнат колосални количества хартия.

Ж) Нетоксично оцветено мастило.

Токсичното мастило обикновено се прави от тежки продукти, които вредят на околната среда и причиняват ненужно напрежение на природните ресурси. Повечето производители и печатният бизнес използват нетоксични, естествени алтернативи за запасите си от цветно мастило, което е  много по-екологично!

Затова следващия път, когато мислите, че печатната индустрия е една гигантска машина за отпадъци, помислете отново. Вероятно има повече бизнеси в печатарската индустрия, които са по-екологични, отколкото в други.

 

Call Now Button