Skip links

Топ 15 неща, които не знаете за принтерите

Има много неща, които не знаете за принтерите и макар някои от тези факти да изглеждат без значение или тривиални, те всъщност могат да помогнат за разбирането на различните типове принтери. Ето списък на шест неща, които не знаете за принтерите

1.Какво е принтер?

Терминът принтер се използва в различни контексти. Те включват: Принтерът е принтер, обикновено компютърният драйвер за печат се използва за преобразуване на данни в картини или текст и изпращането им до принтер; Терминът принтери включва всички устройства, които позволяват на потребителя да създава писмено или отпечатано копие за различни приложения; принтер за текстообработка е специфичен вид принтер, който ви позволява да пишете текст или код;

Фотокопирният принтер е друг вид принтер, който работи, като прави копието чрез втриване на тонер върху хартията и след това се появява изображението; Скенерен принтер е вид принтер, който ви позволява да сканирате и произвеждате изображението по цифров път; Някои от машините в света са изобретени от принтери. Това наистина е вярно.

2. Защо имате нужда от принтер?

A) Да отпечатате снимки

B) Да отпечатате документи

C) Да отпечатате електронни таблици

D) Да отпечатате електронни книги

E) Да отпечатате етикети

F) Да отпечатате диаграми

 3. С какво принтерите се различават от фотокопирните машини?

– Принтерите използват мастилено – струйна технология за отпечатване на крайния изход.

– Нагретите лепила се използват за отпечатване на документи.

– Точките за печат се отпечатват като точки, а не като точки или линии.

4. Как можете да почистите принтера?

-Премахнете праха с влажна кърпа.

-Почистете с прахосмукачка.

-Използвайте почистващ препарат за тапицерии.

-Използвайте мека течност за миене на съдове за дезодориране.

5. Колко пари струват принтерите? Принтерите се закупуват на сравнително ниска цена и стойност. Цветен лазерен принтер с нормален капацитет може да струва по-малко от 600 лв. а цветният мастилено-струен принтер за около 120лв.

6. Защо в принтерите свършва мастилото? Как работи мастилото в принтера? Всеизвестен факт е, че повечето офис принтери използват тонер за отпечатване на документа във вашия компютър. Мастилото, използвано в принтера, е мастило на прахова основа, което често се съхранява в касетата отстрани на принтера. Прахът се загрява, за да стане много лесно мастилото да се изпари. Въпреки това, в лазерен принтер, мастилото се изпомпва в барабана с мастило, известен също като резервоар за мастило. Енергията, необходима за създаване на мастило от барабана с мастило, се генерира от лазера в принтера.

7. Какъв е размера на лазерния принтер? Лазерните принтери се предлагат в различни размери. Типичният лазерен принтер се предлага с 4-инчов (10,4 см) или 5,3 инчов (14,8 см) порт за скенер и 3,5-инчова (8,2 см) или 4,8 инчова (12,5 см) тава за хартия. Принтерът със среден размер е висок около 0,50 метра.

8. Как да печатате безжично от телефона или таблета си без да използвате кабели? Когато свържете телефона или таблета си към принтера си чрез USB кабел, можете да печатате безжично, но когато го свържете чрез безжична връзка, дисплеят на принтера не се показва на телефона ви. Принтерите Wi-Fi се свързват с Wi-Fi мрежа, принтерът показва на вашето устройство екранната клавиатура, а не дисплея на принтера.

9. Как работи мастилено – струйната печатаща глава? Мастилено – струйната печатаща глава е плосък метален лист, който се държи от вертикален метален прът, наречен печатащ прът. Печатащата глава се върти около мастилено-струйната печатаща глава, докато пръска мастило върху страницата. При мастилено -струен принтер печатащата глава се върти около печатащия прът.

10. Как работи цветният лазер? Светлината от червена лазерна светлина се състои от енергия, която се разделя на отделни лъчи от червено, зелено и синьо.

11. Функции за защита на принтера. Много хора не са запознати с функциите за защита на принтера или го приемат за даденост. Има много неща, които не знаете за принтерите и макар някои от тези факти да изглеждат без значение или тривиални, те всъщност могат да помогнат за разбирането на различните типове принтери.

12. Вмъкнати хартиени етикети. В някои машини са инсталирани хартиени етикети. Тези етикети служат като резервно копие на вашия принтер, когато мастилото свърши. Ако етикетите се свалят, те може да не се отворят. Ако това се случи, това може да доведе до трайни повреди на принтера.

13. Капаци за хартия. Много принтери имат капаци, които са предназначени за отваряне с ключ.

14. Какъв тип хартия да използвате за отпечатване на снимки, документи и етикети? Отпечатването на малки документи и снимки на фотопринтери се препоръчва с фотохартия. На пазара можете да намерите различни видове фотохартия, които се предлагат в нормални, светли и тъмни тонове и с различни цени и в различни форми. Въпреки че няма стандарт за печат, повечето производители на пазара препоръчват конкретен материал за отпечатване на документи или снимки. Въпреки това, когато трябва да отпечатате етикети, моля, използвайте такъв за леки материали.

15. Как да проверите нивото на мастилото? За разлика от фотопринтерите, качеството на мастилото няма показания или индикатор в лазерните принтери, с изключение на цветните касети, които помагат да се провери качеството на мастилото.

 

В заключение, поддържането на живота на вашия принтер е начинът да работи безпроблемно и да поддържа високо качество на печат. tonercenter.bg е чудесно място за покупка на мастило и касета за вашия принтер. В момента текат някои разпродажби и промоции така, че си струва да ги проверите! При нас можете да се насладите на големи спестявания и отлично обслужване на клиенти на първокласни касети с мастило и тонер. Пазарувайте при нас сега и изпитайте удоволствие от едни от най -добрите. Ние не само гарантираме достъпност, но и съвместимост с всички водещи марки.

 

Call Now Button