Skip links
Вреден ли е тонерът за здравето? Здраве и околна среда

Вреден ли е тонерът за здравето? Здраве и околна среда!

Преди да замените тонер касетата на принтера или тонер шпулата на копирната машина, трябва да знаете, че тонерът не е безобиден материал. Трябва да избягвате директен контакт с тонера на прах по здравословни причини. Когато подменяте тонер или почиствате принтера си, няма значение дали докосвате праха с тонер. При постоянен контакт обаче тонерът може да бъде много вреден за здравето и е канцерогенен.

Затова, моля, бъдете внимателни и чисти, когато заменяте тонер касетата или когато искате да почистите принтера си. Затова препоръчваме винаги да използвате ръкавици за еднократна употреба, когато извършвате поддръжка на лазерния принтер. Вече е известно, че фините частици тонер се отделят при печат с лазерен принтер или ксерокс, и че те могат да се разпространяват и вдишват чрез изтичащия в принтера въздух.

Поради голямото излагане на топлина, тези емисии възникват по време на процеса на печат. И тук е препоръчително да инсталирате филтър за фин прах върху принтера. Той може да филтрира въздуха и, съответно, фините прахови частици, които се издухат от принтера.

Също така при смяна на касета е препоръчително да забърсвате с мокра кърпа. Или мокър парцал евентуалното поръсване на пода или бюрото на което е поставен принтера с тонер.

Добре е също, след като извадите тонера от принтера, ако разполагате с мощна прахусмокачка, да изсмучете ръснатия тонер съответно в принтера или копирната машина.

Call Now Button