Skip links

Забележима разлика между резервоарите за мастило и касетите с мастило

Благодарение на технологията клиентите вече имат по-голямо разнообразие от опции за печат, от които да избират когато търсят принтер по техен избор. По-специално, когато купувате мастиленоструйни принтери, човек трябва решават дали биха предпочели мастиленоструен принтер, който използва резервоар за мастило, пред този, който използва мастилени касети.

Доскоро производителите продаваха домашни принтери на сравнително ниска цена, защото те ще разчитат на маркови касети с мастило, които са скъпи за печалба. Въпреки това, в днешно време, марки като Epson произвеждат принтери, които вместо това имат презареждащи се резервоари за мастило. Според технически експерти, принтерите с резервоари за мастило за многократно пълнене могат да издържат близо две години в типично домакинство.

И така, какви са забележителните разлики между резервоарите за мастило и касетите с мастило?

Касетите с мастило се отнасят до контейнери с мастило, които имат вградена печатаща глава. Тези малки кутии с мастило (касети) се пълнят с течно мастило, което след това се използва от принтера за отпечатване на вашите документи или изображения, които са ви необходими от вашето устройство. Повечето принтери, които могат да печатат цветно, се предлагат с една черна касета и цветна касета, която комбинира 3 основни цвята, за да измислят различни цветови комбинации. Когато една касета свърши, тя може да бъде заменена или презаредена; обикновено е значително по-евтино да презареждате касета, отколкото да купувате изцяло нова.

Резервоарите за мастило какво съдържат?

За разлика от касетите, резервоарите за мастило не съдържат вградена печатаща глава. Резервоарите за мастило имат индивидуален цвят резервоари, съставени от циан, жълто и магента, както и черен резервоар, който може лесно да се презарежда с бутилки с мастило. В сравнение с мастилено-струйните принтери, които използват касети, моделите с резервоари за мастило за многократно пълнене са склонни първоначално да е по-скъпо.

Въпреки това, в крайна сметка спестявате пари в дългосрочен план в резултат на ниски разходи за печат и наличието на евтини бутилки за пълнене. Кое е по добре? Резервоар за мастило спрямо касета с мастило По отношение на производителността няма известни разлики в качеството на печат между тях печатащи касети и резервоари за мастило. Независимо от това, без съмнение, отпечатването струва обикновено опитът с обикновените принтери, които използват касети, са значително по-високи в сравнение с принтерите с резервоар за мастило.

Въпреки това, тъй като принтер, който има резервоар за мастило за многократно пълнене, обикновено струва повече от два пъти цената на един среден мастиленоструен модел (който използва касети), може да отнеме известно време, преди клиентът действително да започне да прави спестявания. Смяната на касети също може да бъде скъпа работа, тъй като печатащите глави трябва да се сменят всеки път, когато мастилото в касетата свърши.

Следователно домакинствата или фирмите, които са сравнително големи потребители на касети, могат да произвеждат значителни спестявания в крайна сметка, като сменят принтера си с такъв с резервоар.

Call Now Button